Nastane nám doba přebytků ze zahrádky
a v zimě jako když najdeme:
1 kg rajčat, 1 kg paprik
1 feferonka (já ji nedávám)
vydlabaný vnitřek z přerostlé cukety
cibule, 1 lžička soli
Veškerou zeleninu zbavíme semínek, umeleme na masovém strojku
a vaříme doměkka. Potom ještě na mírném ohni (kdo má klasická kamna je na to lépe)
odpáříme přebytečnou vodu.
Nalijeme do zavařovacích skleniček a v zimě přidáváme pouze mleté maso.
Autor příspěvku: Jana Macůrková
Tak to vypadá dobře a velmi jednoduše, sice těch přebytků moc nemám, ale v době, kdy je levnější tato zelenina a myslím, že i cuketa by se mohla přidat, je to fajn, určitě zkusím, jen to asi nebudu zavařovat, ale dávat do mrazáku, neb mám poměrně velký a tam se to vejde.
Cuketa je v návodu – viz výše. Právě že takhle se dají použít i ty hodně přerostlé.
Bohužel nemáme zahrádku , takže zavaruji , to ano, ale vsechno si musím koupit . Okurek a hřibů se nevzdam , toho dělám kvanta !!
Tak tohle dělám také, ale odstraňuji jen semínka z paprik, na rajčata peču, ta jen spařím a sundám slupku! Připadá mi, že z paprik se slupka rozvaří, z rajčat ne. A přidávám ještě zelené bylinky, vypadá to lépe. Nemelu na strojku, jen to nakrájím na kousky a rozvařím a pak rozsekám tyčovým mixérem. Do části dávám česnek, do části feferonky a zamrazím v miskách tak akorát na 2 porce.