(19) Zeleninová směs na špagety

Nastane nám doba přebytků ze zahrádky
a v zimě jako když najdeme:
1 kg rajčat, 1 kg paprik
1 feferonka (já ji nedávám)
vydlabaný vnitřek z přerostlé cukety
cibule, 1 lžička soli

 

Veškerou zeleninu zbavíme semínek, umeleme na masovém strojku
a vaříme doměkka. Potom ještě na mírném ohni (kdo má klasická kamna je na to lépe)
odpáříme přebytečnou vodu.
Nalijeme do zavařovacích skleniček a v zimě přidáváme pouze mleté maso.

Autor příspěvku: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Zavařujeme a sušíme. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

4 komentáře: (19) Zeleninová směs na špagety

  1. kveta.batkova napsal:

    Tak to vypadá dobře a velmi jednoduše, sice těch přebytků moc nemám, ale v době, kdy je levnější tato zelenina a myslím, že i cuketa by se mohla přidat, je to fajn, určitě zkusím, jen to asi nebudu zavařovat, ale dávat do mrazáku, neb mám poměrně velký a tam se to vejde.

  2. Katyp50 napsal:

    Tak tohle dělám také, ale odstraňuji jen semínka z paprik, na rajčata peču, ta jen spařím a sundám slupku! Připadá mi, že z paprik se slupka rozvaří, z rajčat ne. A přidávám ještě zelené bylinky, vypadá to lépe. Nemelu na strojku, jen to nakrájím na kousky a rozvařím a pak rozsekám tyčovým mixérem. Do části dávám česnek, do části feferonky a zamrazím v miskách tak akorát na 2 porce.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..