(1006) Frutti di mare aneb rychlovka z darů moře

250 g mořských potvor
70 g listového špenátu,
olivový (nebo jiný podle chuti) olej
1 cibule nebo 2 šalotky,
česnek podle chuti
citronová šťáva
petrželka, sůl, pepř
na dokončení omáčky smetana na vaření nebo šlehačka a strouhaný parmazán.

Na oleji osmahneme cibuli a česnek, přidáme mořské potvory, pak špenát a chvíli restujeme. Ochutíme citronem, solí, pepřem a petrželkou. Na závěr zavaříme smetanu, omáčku smícháme s uvařenými těstovinami a navrch nasypeme parmazán (sýr není nutný, pokud někomu vadí kombinace ryb a sýra). V tomto případě dáváme petrželku až teď. Dobrou chuť.

Recept poslala Květa B.

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

37 komentářů: (1006) Frutti di mare aneb rychlovka z darů moře

  1. sharka.68 napsal:

    místo smetany,šlehačky,parmazánu, přidávám bílé víno,rajčatové sugo,trochu česneku a buď plocholistou nasekanou petržel nebo zelený koriandr…a to ,proházené s těstovinama, je labůžo….

  2. jarybarka napsal:

    Ten shluk živočichů na obrázku vypadá uplně stejně jako shluk žížal ve vermikompostéru co mám na chodbě.
    Ani šneci ani cvrčci a ani mořská havěť mě dosud neoslovily
    Jako Haderach jím pouze krevetky.Kupuju vyloupané.

  3. BOYE napsal:

    O jé, tak to já z moře můžu všechno, co jsem zatím měla možnost prubnout. Ze všeho nejmíň mě oslovily ústřice. Ne, že bych to příště nesnědla, ale rozhodně si je nebudu kupovat ani až budu velká a bohatá. Zato tyhle pidipotfory, ty bych mohla často až skoro furt.
    No a jak tak koukám, tak ke koriandru se tu stavíme téměř jednotně. Taky vám chutná jako mydlinky? I když musím říct, že už jsem našla pár jídel, kterým dal něco víc, než petrtelka. Ale jinak mi připadá, že je v našich krajích takovým módním záchvatem. A jakmile něco jen trochu voní exotikou, je třeba tam hodit hrst koriandru (jako čím víc proužků, tím víc adidas…).

  4. 60anda napsal:

    Tak jak miluju ryby , tak z mořskej potvor nepozřu nic. Pokud by mi je servírovali potmě, tak je dám, ale když to vidím, tak ta díra do krku zůstává zavřená.

  5. Devětapadesátka napsal:

    Já můžu všechno kromě ústřic (jednou stačily, brekeke) a chobotnic. Tam mi vizuálně vadí ty přícucky. Vím, že chuťově jsou výborné, ale… Jinak se všeho ostatního můžu přejíst. A koriandr používám střídmě, jsou jídla, kam zkrátka patří a mně tam chutná. Dokonce si ho pěstuju na zahrádce, abych ho měla při ruce, když mě popadne exotická mlsná ?.

  6. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Stačí mi obrázek, jak vidím ta chapadla, tak si vždy vzpomenu na bývalou Jugošku, kde nám naservírovali chobotnice na stůl a ta chapadla se ještě hýbala.
    Od té doby z toho nedám nic, kromě ryb, naporcovaných, vyčištěných a jedlých.
    Ale věřím, že to někomu chutná, dokonce si to vychutná.

  7. lakysa22 napsal:

    Tak se mžůžu taky přiznat: z toho pivního recpetu beru všechno, krom první ingerede….no, těch potvor. Mě satčí to rybí příjmení, a co si dám jendou ročně jsou tresčí játra v plechu, nebo uzenou mořskou štiku – obého tak do dětské dlaně…

    • Usmev.na.moji.tvari napsal:

      Tak uzenou rybu bych si dala, tu mám ráda …… ale je to TA ryba
      A když jsme u toho, ten „pivní“ recept taky nevyhledávám ☺

      • Jana Macůrková napsal:

        Dneska jsem koupila 7 velkých makrel, v obotu budeme udit. Nechceš konečně zavítat, než nastane to vánoční šílensatví?

        • Usmev.na.moji.tvari napsal:

          Jani, moc děkuji za nabídku, ale nemůžu ….. minulý víkend marodil ten můj, měl „rýmičku a angínu“, a tento víkend jedeme konečně na lázeňský pobyt (už jsme to přebukovávali 3x), tak doufám, že to klapne.
          Ten další víkend hlídáme prcka, následující hlídáme babičky ☺ (dělám si legrandu, ale naplánovali jsme jim společné setkání, aby se babči viděly ještě v letošním roce) a potom už je těsně před Vánoci, tož to letos nedáme.
          Jak já se těším na rok 2019, to si snad nikdo neumí ani představit ….. říká se, že rok s 8 je špatný, a já to můžu jen potvrdit ….. v březnu to začalo a neustále pokračuje.
          Takže, rok 2019 bude výborný, skvělý, úžasný, bez problémů, bez jobovek ……. prostě bude nej a já se na něj těším ☺

  8. Haderach Kwisatz napsal:

    Hlasim, ze zitra bude recept pozdeji (do osmi), mam home office, nevstavam 🙂

  9. Vera M. napsal:

    Kvetko , to nepochopis . Mám takovou jednu hlavní největší kamarádku. Je můj pravý opak . ( kromě toho , ze jsme sdílely i jazykovou ZŠ , jsme toho v životě sdílely moc ). No a ona nejí nic z toho , co Já . Varenou dušenou zeleninu miluju , ona ani hrásek nesni a kořenovou zeleninu z polévky vYsprta a nesni!!! No ale koriandr miluje !! Pořad si vaří Pho a ta chuť ji fascinuje . Tak to opravdu nebylo ve zlem a kamarádka je ta nej , jen mame každá uuuuuuplne něco jiného rada k jídlu k

  10. kvetula.v napsal:

    Připojuji se k neústřicovnicím. Jinak plody moře doma nevařím , ráda si pochutnám v zemi kde je mají dostupné tak, jako já kapra a tudíž je dokážou dobře upravit. Variantu s těstovinama jsem nikdy nejedla, ani na jídelníčku neviděla – holt jezdím do jiných oblastí.

    • kveta.batkova napsal:

      V Praze v restauraci Marina Grosseto na Starém Městě mají na jídelním lístku „spaghetti allo scoglio – plody z útesů (srdcovky, slávky, krevety, plody moře) v lehce pikantní omáčce. Sice jsem to tam nejedla, ale podávají to. Ale určitě jsem v Letňanech v jedné z restaurací obchodního centra jedla špagety s krevetami ochucené česnekem.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..