1024) Donuts, neboli donáti

600 g hladká mouka
300 – 400 ml mléko
80 g cukr
2 lžíce oleje
3 žloutky, kostka droždí

polevy: čokolády. kokos,
barevná „rýže“
citronová či jiná poleva
Vypracujeme hladké vláčné těsto, které  necháme vykynout.
Rozválíém na sílu asi 1 cm, vykrajujeme velká kolečka, do kterých vykrajujeme menší kolečka nebo kytičky jako já. Smažíme ve vyšší vrstvě oleje, po usmažení necháme okapat na sítu nebo na papírových utěrkách. Máčíme v čokoládě, polevě nebo jinak dozdobíme.

Sobotní oběd vylepšila: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

6 komentářů: 1024) Donuts, neboli donáti

  1. Jiřina napsal:

    Moc dobrý oběd a k tomu bych si dala fazolovou, nebo hrachovou polévku. Z mládí jsme měli smažené vdolky a k tomu fazolačku.

  2. Jana Macůrková napsal:

    U nás poblívka jak kdy, dneska houbová zapraženka, někdy hrachovka, někdy čočková.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..