(1028) Griliášové koule

Rozpustíme na karamel 250 g krystalu, přidáme 1 Stelu, až se rozpustí, vmícháme 1 Salko a 7 minut povaříme. Vmícháme 250 g sekaných ořechů a povaříme 3 minuty.
Potud je recept stejný jako na griliášky.

Toho griliáše je velké množství a určitě vám zbyde stejně jako mně.
Ze zbytku tedy vytváříme koule, které dáme na noc do mrazáku.
Když jsou zmrzlé, obalujeme je v rozpuštěné čokoládě a na pečícím papíru necháme vystydnout, což netrvá ani tak dlouho, vzhledem k jejich pobytu v mrazáku.

Zbytky zpracovávala: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Pečeme cukroví. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

4 komentáře: (1028) Griliášové koule

  1. Inka napsal:

    Předně bych chtěla poděkovat za krásný kalendář. A ke koulím – jak jsou tvrdé??

  2. Inka napsal:

    A Jani, musí to být Stela? Mám Heru…

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..