S vejci
vařené brambory bez slupky
2 natvrdo vařená vejce
2 cibule
1 sterilovaná okurka
2 lžíce oleje
2 lžičky cukru
ocet, pepř, sůl
Brambory uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme vypařit. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka, promícháme se solí a cukrem a necháme chvilku odstát.
Brambory, okurku a vejce nakrájíme na kostičky nebo kolečka, přidáme cibuli, ostatní přísady, zlehka promícháme a necháme 5 minut odpočinout. Salát podáváme vlažný.
Moje gusto , ale já šunku neee , ostatní si daji ?
Moje kamarádka z Krkonoš tvrdí, že když je k salátu řízek, tak nechápe, proč do salátu cpát šunku. Takže chápu, že bez ní ☺
S ní musím jen souhlasit, do salátu nikdy žádnou uzeninu nedávám.
Kazdy ma svuj recept a nikdo nikomu nic nevnucuje.
Šiš, to není možný, že jsem toho tolik naposílala. Něco mi muselo to odpoledne spadnout na palici ….
V těch mističkách to tak nevypadá, ale jedli jsme to 2 dny a to jsem vzala od každého ještě do kolbenky. ☺
Takovéto receptotřesení hlavové vítáme. Jen jsem to postupně rozházela do 4 receptů, aby to bylo přehlednější.
Jasně, fpoho. Jen příště pošlu jeden, je tu nějak přeúsměfkováno ☺
dobrého není nikdy příliš mnoho
To ne, ale jídla, ne Úsměfky ☺
Všechny saláty vypadají skvěle a ten poslední je hotové jídlo, ke kterému bych si už nic dalšího nedávala,
Moje řeč.Ja teprva teď dělám dušená játra k obědu ale když jsem sem jukla nejradši bych si je dala s brsalátem jaké mi nadělala Úsměvka chutě.
Každý z nich bude mňam! Jen bramroby jsou drahé, letos je to fakt jen pro milicionáře!!
Myslis, ze Lidove milice mely vyssi platy?
???
Jen se směj!! Ty můžneš, u státních čekám, až taky zakopnou!!
Jako že vyrazí nakopat brambory? Není na ně už trochu pozdě? (a nemyslím ani milicionáře a ani státní) ☺
???
Micilionáři (to je schválně!) se vždy chystali na jiné zdroje energie
Milé dámy a pánové. Neotvírám notas v dopoledních hodinách často – znám se, jak se začtu, bude ve 12 hod plotna studená, stůl prázdný a na následky radši myslet nebudu.
Dnes jsem ale potřebovala nějaké info…No samozřejmě že jsem neodolala a nakoukla i sem. Výsledek byl tentokrát pozitivní. Jelikož byl na přání v plánu ? řízek a já nebyla rozhodnutá, jestli s dýňovou brkaší, nebo jinou úpravou brambor, to nakouknutí pomohlo.
Potvrzuji tímto, že tento salát je lehký a vynikající. Mile překvapila cibule odpočívající v cukru a soli. Zařazen mezi jídla určená k opakování 😎
To už jsi ho stihla dát na stůl? No Ty jedeš ☺
No fakt byl k obědu. Udělala jsem jen trochu- tak akorát, tak to bylo hned hotový (i hned snědený). Než se uvařily brambory, stihla jsem vše předpřipravit, řízky usmažit, časově to vyšlo stejně jako když běžně oběd vařím – čili necelá hodina- a fakt jsme si pochutnali. 😎
To jsem ráda, že chutnal. Zrovna tento týden jsem četla brsalát, který dělá na Vánoce K.Doležalová (ta moderátorka), kupodivu dává jen brambory, cibuli, ocet, sůl, olej a pepř. Dělá ho pro svého manžu, který je tuším ze Srbska.
Tenhle salát tu někde je, já ho jedla v Chorvatsku.
Myslím, že je po názvem letní Bramborový salát.
Mam pocit, ze nam z tech Vanoc kolektivne hrabe 🙂
To jsi dobrá…mě hrblo už dřív ?
Jo, musím souhlasit, celé odpoledne jsem proležela na gauči a koukala na „Mráz“ – jako seriál. Pravda, kdybych koukala z okna, tak ten druhý mráz vidím taky ☺
Takže nějaké přípravy mi neležely ani u paty …….
A na tos přišel sama, nebo ti někdo napověděl? Jinak jsi tedy blesk….
Tomu říkáme letní fofr salát, Můžou se do něj dát i natenko naplátkované čerstvé okurky, které se s cibulí nechají máčet v octovém vlažném láku.