(1039) Bramborové saláty od Úsměvky – s vejci

S vejci
vařené brambory bez slupky
2 natvrdo vařená vejce
2 cibule
1 sterilovaná okurka
2 lžíce oleje
2 lžičky cukru
ocet, pepř, sůl

Brambory uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme vypařit. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka, promícháme se solí a cukrem a necháme chvilku odstát.

Brambory, okurku a vejce nakrájíme na kostičky nebo kolečka, přidáme cibuli, ostatní přísady, zlehka promícháme a necháme 5  minut odpočinout. Salát podáváme vlažný.

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Studená a dietní kuchyně. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

28 komentářů: (1039) Bramborové saláty od Úsměvky – s vejci

  1. Vera M. napsal:

    Moje gusto , ale já šunku neee , ostatní si daji ?

  2. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Šiš, to není možný, že jsem toho tolik naposílala. Něco mi muselo to odpoledne spadnout na palici ….
    V těch mističkách to tak nevypadá, ale jedli jsme to 2 dny a to jsem vzala od každého ještě do kolbenky. ☺

  3. kolma60pusi napsal:

    Všechny saláty vypadají skvěle a ten poslední je hotové jídlo, ke kterému bych si už nic dalšího nedávala,

  4. lakysa22 napsal:

    Každý z nich bude mňam! Jen bramroby jsou drahé, letos je to fakt jen pro milicionáře!!

  5. kvetula.v napsal:

    Milé dámy a pánové. Neotvírám notas v dopoledních hodinách často – znám se, jak se začtu, bude ve 12 hod plotna studená, stůl prázdný a na následky radši myslet nebudu.
    Dnes jsem ale potřebovala nějaké info…No samozřejmě že jsem neodolala a nakoukla i sem. Výsledek byl tentokrát pozitivní. Jelikož byl na přání v plánu ? řízek a já nebyla rozhodnutá, jestli s dýňovou brkaší, nebo jinou úpravou brambor, to nakouknutí pomohlo.
    Potvrzuji tímto, že tento salát je lehký a vynikající. Mile překvapila cibule odpočívající v cukru a soli. Zařazen mezi jídla určená k opakování 😎

  6. Haderach Kwisatz napsal:

    Mam pocit, ze nam z tech Vanoc kolektivne hrabe 🙂

  7. blahovka.h napsal:

    Tomu říkáme letní fofr salát, Můžou se do něj dát i natenko naplátkované čerstvé okurky, které se s cibulí nechají máčet v octovém vlažném láku.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..