S houbami
50 dkg vařených brambor
20 dkg kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
cibule (dle vlastního uvážení)
20 dkg naložených hub v octě (nejlépe hříbečky)
2 vejce
sůl, ocet, cukr a olej
trochu vody na marinádu
Brambory nakrájet na plátky, uvařenou zeleninu na nudličky, velké houby překrájet, malé nechat celé, cibuli na kostičky.
Připravíme marinádu: voda, sůl, ocet, cukr, olej – promíchat a nalít na brambory se zeleninou. Zdobit uvařenými vejci.
Kapr by ho asi na talíři nechtěl, ale jinak je výborný.
No jo, ja to davam vsechno, mimo houbicek, do jednoho salatu, pridam jablicko,
rapikaty celer a mrazeny hrasek, smicham majonezu, zakysanku a horcici a je to.
Usmevka ma z toho kupu druhu salatu, ale kazdy nema rad, nebo nemuze vse. ?
Právě proto bylo dobré, že to ozdělila mezi 4 saláty, jinak by to bylo jako když pejsek s kočičkou….
Díky za fotku hub, tento jsem již nedělala.
No vzdyt ano. Tam melo byt, ze chapu atd.
Ivčo, já to pochopila, nebůj ☺
Diky, to mne tesi….
Myslis, ze varim jako pejsek s kocickou? My ten salat mame
radi a komu se to nelibi, at to neji, to je jednoduche….
Ne, to jsi špatně pochopila, já poslední dobou preferuji jednoduché věci, občas mi připadá, že už je těch surovin zbytečně moc.
Vypadá to zajímavě. O spojení brsalátu s houbami jsem v životě neslyšela. Na ochutnání si ale budu muset počkat. V nejlepším případě rok. Budou li houby a než se v láku trochu uleží. Doufám, že za tu dobu na něj nezapomenu 😎
Níž píše Jarybarka, že dává žampiony z plechu, tož vyzkoušej ten. Jako takto, je to další odlehčená forma salátu a je kupodivu dobrý.
No nevím. Mně poslední dobou přijdou ty žampiony v plechu nějak bez chuti. Přestala jsem je kupovat, mám běžně dostupné „živé“ .
Ale dnes zjišťuju, že brsalát jsem měla hodně v úctě a prakticky se nepouštěla do experimentů. Tak už je asi nejvyšší čas začít, že? 😉
Dej si „Směs lesních hub“..nejsou v pelechu, ale ve skle a docela ujdou…
Šak to nevadí, ty žampiony v pelechu (jak píše Lakys) dochutíš v salátu ☺
Dělám podobný.Jen brambory cibuli zelený hrášek malé žampiony z pixly hodně pepře sůl ocet.
Tak ten zkusím také, někde se mi tady válí plechovka žampionů, hrášek mám v mrazáku ….. díky.
žampiony jsem dávala hodně roků, to chutnalo mému tatínkovi. Teď je ale nedávám, spíš dělám klasiku, ale někdy trochu šidím, to když jsme jen sami dva.
Všechno kde jsou houby je dobrý. Ty já můžu všude, snad jen v babyguláši si je odpustím.
Co je, prosim, babygulas? To je krasny termin….
Krupicová kaše 🙂
☺☺☺
Tak přiznávám, že babyguláš jsem slyšela také prvně
U nás se říká pohádka mládí….
U nás je to prostě a jednoduše krupička
Od té doby, co jsem poprvé s dcerou nadelala livance dle Haderach ( s prdopecem), babygulas nevyžadují . A s těmi livanci “otravuji “ pořad . Jsou fakt super. Povarim jim k tomu mrazene ovoce s troškou cukru a to zároveň použiju i k pannacote. Z půllitru Smetany ( slehacky ) je toho plno kusu a malá Nemcura je chodí krást … FAJNE a jednoduché deserty