(1053) Kapří salát

zbylé řízky z kapra
olej
majonéza
větší mrkev
sterilovaný hrášek

kyselé okurky
cibule
citron
cukr
sůl

Kapra zbavíme strouhanky, kůže, vykostíme a rozkrájíme. Trochu osmahneme a necháme si výpek. Uvařenou mrkev, okurku pokrájíme, přidáme hrášek a pokrájenou cibuli.

Vše smícháme, přidáme majonézu, ochutíme a podáváme.

Recept poslala Úsměvka

Příspěvek byl publikován v rubrice Studená a dietní kuchyně. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

59 komentářů: (1053) Kapří salát

  1. Jana Macůrková napsal:

    Já tyhle zbytky (pokud zbydou) zpracovávám ještě jinak – kapra obrat od kostí, zbavit strouhanky, přidat majonézu a vařený nahrubo natrouhaný celer. Trochu okyselit citronem.

  2. BOYE napsal:

    Pokud u nás najde dneska večer někdo zbylého kapra, pak jsem smrtelně onemocněla, nebo mě unesli UFOni… (platí každoročně) 🙂

  3. hrabeboto napsal:

    U nás zbyl jediný řízek. Nedovolil jsem aby dočkal rána. V 10 večer po hrozné pohádce jsem si musel spravit chuť. Řízek a salát -druhé kolo. Hezky odpočívejte ať přibereme nějaké kilčo a na jaře máme co shazovat.

    • Usmev.na.moji.tvari napsal:

      Ten můj měl v tu dobu již 4kolo – u jedné maminky, u druhé maminky, doma a potom aby se dojedl. Dnes kachnu, brknedl a zelí …… teď tu pije heřmánkový čaj, páč je mu blbě. Jsem zvědavá, jak dá zítra svíčkovou z kance (já vím, to není svíčková, ale u nás tomu tak prostě říkáme) s knedlem. ?

      • hrabeboto napsal:

        Čaj moc nepomůže, jedině fernet-drsoň. Pelyněk umí divy. Vlastní zkušenost.

      • hrabeboto napsal:

        U nás byla pěkně tučná husa. K ní jsem přidal do pekáče i porce mladého králíka. Knedlíček, zelí -při obědě jsem neošidil ani drůbež ani hlodavce. Jo a pivečko nakonec.

        • Usmev.na.moji.tvari napsal:

          Ty se teda vůbec nešetříš, to se musí nechat.
          A žádného panáka nechce, jen ten heřmánkový čaj ?

        • BOYE napsal:

          O huse ani nemluv. Já už jí neměla taaak dlouho! Většinou kachny, protože jsou menší. A, nevim proč, ale já vodní ptáky peču výhradně celé… A i tu káču máme na dvakrát. I když se rozhodně nebojim, že bychom husu nezpracovali. A sááádlíčko. Ovšem celou dobu mluvim o huse krmené a šťastně odžité, ne o průmyslovém výrobku. Ty bývají a celkem za slušnou cenu. I jíst se to dá, ale husa je něco jiného…
          Jinak je vidět, pane hrabě, že tady máš výjimečné postavení. Kdokoli jiný už by byl napadnut, že králík není hlodavec 😀 😀 😀

          • Jana Macůrková napsal:

            To je jen tím, že jsem si toho nevšimla – takže uvádím na pravou míru: králík a zajíc jsou zajícovci, rozdíl od hlodavců je v zubech.

          • hrabeboto napsal:

            Stydím se ,klopím uši.
            Kdy jsem dnes odpoledne koukal, jak ty potvory sborem hlodají králíkárnu, tak jsou to hlodavci.

          • Jana Macůrková napsal:

            Pro hrabeboto – no, jo to je musíš občas nakrmit, pak se nebudou snažit ti sežrat králíkárnu.

      • BOYE napsal:

        To je rozdíl mezi normálním Čechem a šťourou: Normální ví co je svíčková, přestože to svíčkovou ani nepotkalo, zatímco šťoura vysvětluje, co je to svíčková, ale tu omajdu pojmenovat nedokáže…
        Jednou, už skoro zoufalá hospodyňka vysvětlovala, že bude vařit svíčkovou se svíčkovou. Jen aby to pochopili všichni a nikdo do ní neryl.
        Kdybys tu napsala, že budeš dělat kance se zeleninou na smetaně, tak se určitě najde někdo, kdo si vyžádá recept s tím, že dělá jen svíčkovou a rád by zkusil něco nového. 🙂
        Nemá ta omajda nějaký, třeba francouzský, název? Já to tedy k životu nepotřebuju, ale čistě ze zájmu. A taky bych chtěla vědět, jak tomu všemu říkají ti televizní kuchtíci Zdendové, Romanové a další.

        • Usmev.na.moji.tvari napsal:

          Sanglier à la crème.
          A Zdenda Pohlreich by tomu řekl: „Viděl jsem hada srát, žábu bušit pěstí do skály, koně zvracet v barvách francouzský trikolóry. Dokonce sem viděl i stíhačku couvat, vole. Ale todleto sem teda ještě neviděl.“?

          • BOYE napsal:

            Ten cizinec na začátku, to je svíčková, kanec, nebo začátek tý omáčky? 😀
            Pohlreich je lepší, my slabí říkáme jen „koně blejt a hada couvat“

          • Usmev.na.moji.tvari napsal:

            Nene, to znamená, že ti uvážou krevní destičky okolo hubičky a zamotají do pořádnýho máslovýho krému.?
            Jj, jeho hlášky jsou fááááákt nesmrtelný. Teda takto, vlastnit restauraci, tak si ho tam nikdy nepozvu, ale jako divák? Se tlemím od začátku až do konce. ?

    • Usmev.na.moji.tvari napsal:

      Jo, a ta pohádka byla fááááákt příšerná a Vilhelmová to dorazila, snažila se napodobit Blanarovičovou, ale nesahala jí ani po paty.

  4. kvetula.v napsal:

    Recept lákavý, ale kapr nikdy nezbyde – musela bych prvoplánově udělat podkoviček víc. Takže vyzkoušíme z kapra nevánočního (nebo amura, co čeká na svou chvíli v mrazáku).
    Mužskej mi začal poněkud chořet, tak vařím čajíčky. Rýmovník zabral okamžitě, tak doufám, že trojkombinace zázvor+citron+med také odvedou své dílo a bude tu ráno další použitelná rybička 😎

    • Usmev.na.moji.tvari napsal:

      Počkej, tam máš CHYBU …. má být trojkombinace Slivovice+med+citron

      • kvetula.v napsal:

        Když ho první trojkombinace neprobere, dostane tu druhou – ale až než půjde do pelechu. Kdo by se s ním tahal, kdyby to s ním seklo? ?

        • Usmev.na.moji.tvari napsal:

          ??
          Chyba děvče, tuto trojkombinaci máš servírovat jen a jen a pouze v pelechu, potom se nemusíš s nikým tahat

          • kvetula.v napsal:

            Šak to píšu ne? Uvařím až než zaleze. Ale teď vypadá ještě moc čiperně – poptává nějakou pochutinu. Asi chce být taky přežpapanej. ?

          • lakysa22 napsal:

            Holky, vy máte statisti!! Já tu poslouchám : takové to, jak se to jmenuje…marináda..je tam okurek, no, čalamáda, jak to, že nemáš? Čalanáda je v Li…Mám chuť na kyselé hned…vezmi si okurek…né, víc kyselé.. tak si nalej ocet.
            A pšežírá psa!!! Začíná přibírat, a mūžu horem dolem vysvětlovat, že bude trpět na klouby, páníček si mysyslí, že to tomu psovi závidím?

          • kvetula.v napsal:

            Tak mu uvař dobrý kafíčko ☕?.
            Jako dobrá kuchatka jistě víš, do kterého obchodu zajít ?

          • lakysa22 napsal:

            Květulinko, café výhradně podle receptu od Maryši…ale víš, jak belbě se kole ve zamzrzlé zemi??

          • Jana Macůrková napsal:

            Kafe zásadně od žida. nikdy z konzumu….??

        • Jana Macůrková napsal:

          A když nezabere ani ta druhá trojkombinace, tak použij dvojkombinaci mého tatínka a to – (pivo – řízek) a několikrát zopakovat….

      • BOYE napsal:

        Jo, tak tuhle trojku přivezl včera nastávající mojí neteře ke stromečku. Já blb opustila André a ke konci večírku málem opustila já mě… Ale nic mi není. Asi byl ten med bio… A pili jsme to ledový, ale dovedu si to představit i horký. Byla to náhrada cukroví a já jsem spokojená. Jenže je to sviňa. Po chvíli získáš dojem, že by se to mohlo lemtat z větších kbelíků, než jen z těch malejch panáčků. A to by asi kebulka bolela… Asi to umístím do lékárničky, když to propaguješ ty, osoba důvěryhodná a zkušená…

  5. IvaC napsal:

    Teda devcata a pane hrabe, vy zase jedete. Smeju se nahlas, ze uz je muj muz z toho nervozni a rikam si, ze jste museli byt moc hodni, ze mate tak dobrou na-
    ladu a srsite vtipem. Jen si rikam, kam se vam vsechno to jidlo vejde?My to
    snad budeme ve dvou jist asi 5 dni. Preji hezke mezisvatci???

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..