(1088) Karbanátky z červené řepy

asi 250g hrubě nastrouhané
syrové červené řepy
1 vejce
sůl
pepř
koření na grilovanou zeleninu,
strouhanku dle potřeby aby se z hmoty daly tvořit karbanátky

Řepu nastrouháme do mísy, přidáme další ingredience a smísíme dohromady. Postupně přidáváme strouhanku, až dosáhneme požadované konzistence.  Vytvarujeme menší karbanátky, naskládáme na plech s pečícím papírem a dáme do předehřáté trouby  – horkovzduch  na 180° 40 minut

Recept poslala Květoslava.
PS: Pouze z řepy je ten tmavší kousek.

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

25 komentářů: (1088) Karbanátky z červené řepy

  1. sharka.68 napsal:

    z uvařený nebo z pečený,to je rychlejší na pánvi, a tuku moc nedávám, mám nepřilnavou,stačí trošíčka….ale tu Tvoji verzi zkusím, já řepičku ráda…..

  2. jarybarka napsal:

    Jeden je pouze z řepy a ti dva druzí karbanátkové?

  3. kvetula.v napsal:

    A když jsme u řepy – dělala jsem v neděli brsalát a červenou řepou z předvánočních receptů (recept 1046) a jako příloha ke kuřízku neměl chybu 😎

  4. Vera M. napsal:

    Decka, já bych chtěla k tomu zahustovani strouhankou : je to vynikající !! Na doporučení dcerenky ( manželova dcera ) jsem jim udělala bramboraky bez špetky mouky, jen zahustene strouhankou a byly nejen chuťové výborne , ale taky krásné krupave . Pecka ?. Už je jinak dělat nebudu

  5. Vera M. napsal:

    Tak to jsi můj člověk, já jsem to samé, mouku jsem tam vždy dávala symbolicky. Jenže: mi to chutná, bramborák je takový hodně bramborový, aLE: manžel a spol. vždycky, ze to nekřupe. Tak ta strouhanka je tam výborná (kdo by neměl rád rohlíky).

  6. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Přiznám se, že červenou řepu nemusím, ale na tom talíři to vypadá nádherně, opravdu. Ale takto, předložit mi to takto někdo na talíři, tak bych určo ochutnala.? A nebojte, dnes žádné pojednání nebude, to co mě trápí, to pojednat nemůžu, a to co bych pojednat mohla, tak o tom se mi psát nechce.?

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..