(1120) Hovězí (nebo vepřové) na cibuli a zeleném pepři

hovězí nebo vepřové maso (přední, kližka, vepřová plec)
tuk (olej a máslo, sádlo)
2 velké cibule
1 PL zeleného pepře
sůl

Maso nakrájíme buď na plátky nebo na kostky, drobněji nakrájenou cibuli osmažíme na tuku do zlatova, přidáme maso, orestujeme, pak osolíme, přidáme zelený pepř, podlijeme a zakryté zvolna upečeme do měkka. Případné přípeky ze stěn pekáčku seškrabujeme do šťávy, aby byla pěkně červená. Pepř pečením úplně změkne a ve šťávě je výborný. Jako příloha se hodí skoro všechno – houskový nebo bramborový knedlík, vařené nebo opečené brambory, krokety, rýže…

Recept poslala Fialka. A technický detail – pepř jasně že sušený, ten čerstvý tu je jen jako ilustrační foto 🙂

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

18 komentářů: (1120) Hovězí (nebo vepřové) na cibuli a zeleném pepři

  1. Jana Macůrková napsal:

    A pokud tohleto chcete dělat venku na čundru, tak místo zeleného pepře pár snítek „pepřovníku“ a do háje, teď si nemůžu vzpomenout, jak se ta šílená kytka jmenuje – jo Rdesno peprník.

  2. kveta.batkova napsal:

    Šlo by použít zelený nakládaný pepř, nezměnila by se výrazně výsledná chuť?

  3. blahovka.h napsal:

    Dělám s nakládaným a pak přidám trošku smetany. Se sušeným vyzkouším, vyjde asi levněji.

  4. jarybarka napsal:

    Maso a pepř!Tady je vždycky takových dobrot,že nevím co dŕiv zkusit.Ale dnes jsou ty tortilly ze včera.Už se na ně těším.

  5. Jana Macůrková napsal:

    U nás bude pepř zítra – hovězí srdce na pepři a v pátek na slanině. Dneska je zbytek lasagní z králičího vařeného předku (zbytek toho stařešiny).

  6. BOYE napsal:

    Já dávám nakládaný. Suchý doma nemám a když jsem si dávávala čuníka na pepři u spřáteleného chefa, který jej používal, chuť byla stejná. Tedy maso měl vymazlenější, než já, protože podnik byl poněkud honosnější, než má kuchyně. 🙂 A někdy tam pepř dávám až posléze, protože holky ho moc nemusí. Tudíž pár kuliček do základu, odebrat mládeži a do zbytku přidat podle sebe. A až budu trošku hýřit, mám v úmyslu zkusit ten čerstvý. Ale protože je drahej jak pes, chci k němu i sváteční masakus. Smetanu přidávám, když jsou v plánu knedlíci.
    Dneska knedlíci budou. Ale k jídlu budou erteple. Knedle vařim do zásoby, protože mě ukecala sousedka. Ona je kupuje, ale nalezla si nového životního poklada a tak první svíčková bude s domácíma, aby věděl, že i ona je poklad. Škoda, že svíčkovou umí. Na knedle dodala materiál a já se svezu. Tu svíčkovou bych taky dokázala spravedlivě rozdělit… 🙂

  7. kvetula.v napsal:

    Na zítra už je předpřipraveno vepřové srdíčko ala (Ne)srnčí guláš a vypadá to velmi slibně.
    K dnešnímu receptu musím opatřit zelený pepř – vlastním pouze černý ve dvou úpravách a bílý mletý. Potom určitě vyzkouším a věřím, že bude stejně ňamozní jako Fialčino masíčko na celeru 😎

  8. BOYE napsal:

    Tedy ženský, dneska mělo být úplně vegetariánský jídlo, ale od samýho rána mě dráždíte tak, že troubim koleno a protože je moooc hezký, bude jako vepřo, knedlo zelo. Knedlíků jsem navařila hafo, tak jen nakrájet cibuli pod zelí.

  9. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Tož OK, zakoupím „zkontrolované“ hovězí a udělám ….
    Kecám, udělám z vepře, ten pepř mě zaujal, to bude výborný. Jen jsem si říkala, zda bude problém, když tam lupnu čtyřbarevný …. ale myslím si, že pepř jako pepř.?
    Jiný prostě nemám a pochybuju, že v našich končinách jiný seženu.
    A velice chválím, naprosto jednoduchý a úžasný recept. Díky?
    U nás dnes „opět“ zeleninový salát, páč potřebujeme vitamíny, jen jsem tam dohodila tuňáka, aby to trochu vypadalo, že?
    Zítra bude dietka, páč budu sama doma, tož nevařím, max. si namažu kousek chleba ramou (ano vím, že to nemáte rády, ale mně chutná) a obložím sýrem.
    V pátek bude Hadérčina pečená květáková poblivka a v sobotu alá china s porkem a rýží. V neděli vůbec netuším, tož když někdo poradí, tak budu ráda.
    Ten můj vykřikuje, že by si dal gulage do chleba, ale …… byl nedávno, tak se mi do něj nechce.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..