(1138) Chilli Eintopf

… čili jednohrnec 🙂

cca 500g mletého vepřového
1 větší cibule
2 – 3 kapie
1 střední až větší mrkev
3/4 hrnku sterilované kapie (bez nálevu)
pár stroužků česneku, nebo trochu granulovaného

sklenice rajčatové omáčky (nebo passaty + nějaké koření)
hrst sekané petrželové natě
2 plechovky sterilovaných fazolí
chilli omáčka
kysaná smetana
sádlo  nebo olej

Na zpěněnou cibuli vhoďte nahrubo nastrouhanou mrkev, zasmahněte, přidejte prolisovaný česnek , promíchněte a hned přidejte maso. Opékejte, míchejte, rozdělujte na prvočinitele. Když maso začíná vonět opečením, přihoďte na tenké, krátké proužky nakrájené kapie a zároveň i sterilované a rajčatovou omáčku rovněž. Mírně osolte, zalijte vodou do potopena, promíchejte a nechte zvolna bublat.

Mezi tím slijte a propláchněte fazole. Ochutnejte, je-li maso podle vašich představ. Když ano, vypněte, vhoďte petrtelku, vsypte fazole, zamíchejte chilli omáčku v množství podle chuti a nechte chvilku ustát.

Podávejte s nokem zakysanky a přikusujte chleba.

Recept poslala BOYE: „Samozřejmě můžete čímkoli přikořenit, ale nám chutná právě ta kombinace paprik a petržele. Pokud nemáte sterilované kapie, dejte víc čerstvých a přidejte lžičku cukru s trochou (svařeného) octa, nebo pár lžic balsamica…“

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

17 komentářů: (1138) Chilli Eintopf

  1. Ivana P. napsal:

    já nevím – vždy si při slovu eintopf vzpomenu, jak ho vařili v Comebacku :o)

  2. jarybarka napsal:

    S jednohrncema to mám podobný jako s pánvema co byla včera.Jsou to dobroty.Já dnes vytvářim jednopekáč- abych byla stylová.

    • kvetula.v napsal:

      Přesně můj oblíbený styl – co nejmíň času, co nejmíň nádobí a co nejlepší ňamka!
      Při vzpomínce na plný kredenc velikého nádobí jehož výsledkem byla jedna polévková mísa polévky, mi ještě dnes skáčou pupínky. Polévka byla vynikající, za 10 minut snědená a já 2 hodiny dávala do kupy kuchyň?

  3. Jana Macůrková napsal:

    Trochu vedle tématu:
    psala mi kamarádka přírovědkyně, které jsem posílala fotku včerejší husoce nilské odpověď, kdy že bude jaro? Její odpověď je zcela typická –
    – šla jsem dnes na katedru, u vstupních dveří stály dvě studentky v bílých pláštích, uchošťourem otíraly kliku a výsledek patlaly na agarovou plotnu. Budoucí mikrobiologové vylezli ze svých doupat, jaro je tady –

  4. jarybarka napsal:

    Připadá mi celkem zvláštní,že s tím jak se mění klima a jaro si klíďopíďo přijde koncem února,že je tu stálice v podobě zmrzlých mužů.Těch se změny zatím netýkají. ..

  5. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Já bych tam musela přihodit pořádnou maďarskou klobásu … vzpomínal by potom na svoje mladá léta, kdy jezdíval na čundry a tuto pochoutku si vařili v kotlíku, kromě buřtguláše, česnekačky, která viděla jen ten česnek a tak.
    Předpokládám, že nic z toho kotlíku nikdy nekoupili. ?
    Když vykládá zážitky, tak se královsky bavím. ??

  6. kvetula.v napsal:

    Dělám fazole podobně – se zelenými lusky, paprikou na proužky, sladkou kukuřicí (mraženou) a pikantní klobásou. Mrkev a petrtelka mne nenapadla. Vyzkouším tuto obměnu a jsem zvědavá, co na to vrchní ochutnávač 😎

  7. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Zítra je 8. března – svátek MDŽ,
    což znamená buď
    a) svátek maximálně důležitých žen
    b) svátek magdalenodobromilorettigovsky dokonalých žen
    c) svátek milých dovádivých žabek
    d) svátek mírně deprimovaných žen

    Škrtněte, co se nehodí.
    … ale ať to je kterákoliv možnost, stejně přeji:
    Zdraví, lásku, radost, štěstí,
    od života žádné „do nosánku pěstí”,
    ať o mužském neplatí to o hrachu a stěně,
    ať uslyšíš slovo „díky” aspoň jednou denně! ???

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..