(1171) Bílková bábovka

6 bílků
15 dkg cukru krupice
13 dkg hrubé mouky
5 dkg mletých ořechů
6 dkg másla
tuk a mouka na formu

Z bílků vyšleháme tuhý sníh, do něj zašleháme cukr, lehce vmícháme mouku a ořechy a nakonec přidáme rozpuštěné chladné máslo. Těsto urovnáme do formy a zvolna upečeme.

Recept poslala Fialka

Příspěvek byl publikován v rubrice Sladké pokrmy. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

14 komentářů: (1171) Bílková bábovka

  1. lakysa22 napsal:

    To bude bordůtka!!? Henčed, jak zjistím, kam vrazit ty tloutky. Dělám takovou roládu, jen mnouky maličko, na 6 bílků tak max 40g, upéct z toho bábovku mě nenapadlo..

  2. Jana Macůrková napsal:

    Jsem ráda, že se tu objevila tahle bábovka, mám sice hodně receptů na bábovky, ale tuhle zrovna ne. NAvíc teď skoro nepeču, jíme hodně saláty ze zeleniny a masa a tak pečené ode mne moc nečekejte.

  3. Vera M. napsal:

    Je to skoro jako ořechové pusinka, musí to být moc dobre a uplatní se hlavně o Vánocích, když mám hafo bílků

  4. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Moje mamina dělávala z bílků „dukátky“ a musím napsat, že jsme se jich mohly jako děti užpapat … z bílků ušlehala sníh, do něj na jemno strouhaný sýr, osolila, opepřila a lžičkou nabírala těsto a smažila v oleji. Když byl svátek, tak nám je před smažením obalila ve strouhance. A pamatuji si, že v oleji plavaly, fakt ho musela být vrstva, dávala to do vyššího kastrolu.
    Fakt to bylo výborný, jen první ochutnávala a potom dochucovala těstíčko. Musím je jí zeptat, zda měla/má recept, či dělala podlevočně, měla bych vyzkoušet.
    A Fialce díky, že mi tu lahůdku připomněla ?

  5. BOYE napsal:

    Fialko, to je do malé bábovičky, že jo? Nebo to zázračně nabobtná?

  6. kvetula.v napsal:

    A další bábovička do sbírky ? Vypadá prudce jedle. Teď už jen přebytek bílků a jde se na to 😎

  7. Nella napsal:

    Zkoušela jsem včera večer a je to výborné. Já bych příšte dala trochu min cukru, ale zbytku rodiny se to zdá přiměřené. Z této dávky je bábovka do půlky normální formy. Vlastně kolik těsta tam dáte, tolik ve finále vytáhnete. Ale určitě skvělé využtí pro zbylé bílky. Ukládám a nebyla naposledy?☺

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..