Na večer pro ty, co nerady sladké 🙂
4 velké hermelíny
Marináda:
uzená červená paprika
špetka pálivé papriky
nadrcené sušené houby
sůl, pepř a 100 ml oleje
Hermelíny naložíme na noc do marinády, potom přendáme na alobalové čtverce, uděláme jim takovou „krabičku“, aby sýr nevytékal. Dáme na plech do předehřáté trouby na program GRIL na cca 8 – 10 minut.
Recept poslala Úsměvka, vyzkoušený, leč nefocený – foto ilustrační.
Místo hub můžete zkusit sušený česnek, taky bezva 🙂
Jé to je krasavec, já sice sladké miluju, ale hermelín můžu v jakémkoliv množství a takto upravený – buď houby nebo česnek nebo i jiné bylinky – určitě veliká dobrota. 🙂
já dělám marinádu z chilli a medu :o)
Vzhledem k tomu, že hermelín můžu kdykoliv, kdekoliv a v jakémkoliv množství a úpravě, tak takhle připravený bude brzy k večeři. Díky za tip. 🙂
Tak s houbama a v troubě jsem ještě nedělala. Musí to být super, vyzkouším až bude u nás někdo, kdo ho jí (ten můj tak jedině studený k rohlíku). Já ho jen pro sebe dám do mikrovlny a nebo v době grilovací je to vždy na závěr poslední chod, nakořeněný, naolejovaný, v alobalu zabalený a k němu musí být brusinky :-). Už se těším na první grilovačku, to bude dobrot. Dnes jsem se se slinou v koutku dívala v Bille na krásné žampióny, tak akorát naplnit a ugrilovat :-). V troubě to není ono.
Přesně jako můj děda, ten když vidí jakýkoliv sýr jak se třeba jen nepatrně roztéká, tak prý se mu zvedá kufr. Sní ho taky jen za syrova na chlebu, nebo rohlíku. Ale já miluju, když je pěkně měkoučký a třeba roztečený, pro mne je to veliká dobrota. Mám ho ráda ve vřelé česnekové polévce na kostičky nakrájený – už se mi sbíhají sliny, jen na to vzpomenu. Jo, a ty brusinky k tekoucímu sýru, blaho v hubě. 🙂
Když tohle čtu, tak se mi vybaví scéna z divadelní hry Sousedka. V hlavní roli Lukáš Vaculík a Hanka Seidlová. Lukáš kouká z okna,. v ruce misku a na ní něco, co evidentně skoro teče….k tomu komentář -„správně uleželý Camembért se musí jíst lžičkou“ a Hanka tam dělá neuvěřitelný ksichty….
Původní recept je na gril jako takový, ale zatím sezóna není, tak může přijít i do trouby. Včera jsem po dlouhé době dělala smažené žampiony a byly výborné, pár jich zbylo, tak jsem udělala i cuketovožampionovonivové placičky a ten můj si je vzal do kolbenky. Dnes to vidím na hladovku …..
Dnešní večer čarodějný,
ať se pěkně vydaří,
košťátko máš připravený,
nelež proto na polštáři.
Drž se pevně, nespadni,
zkontroluj to řáádně z vršku,
přistaň pěkně na zadní,
nerozbij si dr…. ústa.
Bude nás tam více,
přijď i ty, čarodějnice.
Budem tančit s koštětem,
chlapům hlavy popletem.
My připravené jsme již dávno tomu připravily elixír touhy: – mletý zázvor, ženšen, skořice, vanilkový lusk, šafrán a rum … teď už jen večer vzlétnout a při popíjení myslet na toho nejlepšího z nejlepších ?
Tož na tu Valpuržinu noc jsme připravené.
Asi tohle mělo jít k jinému příspěvku, ne?
Jani, dala jsem to k nejnovějšímu příspěvku a vlastně svému receptu, pokud je problém, tak to vymaž.
A i Tobě přeji krásný průlet nad krajinou ?
(A čistě mezi námi, mám tam překlep, můžeš to, prosím, opravit? Děkuji?)
Úsměfko, Ty jsi připravená, já taky, ale u nás bouřka, kroupy, jak mi košťátko namsokne, kdoví, kam poletí.. zuskusím mixér! Už se těším, jak to zrádný pelmeno mužský utancujem!!??????????
Lakys nebůj, kroupy, bouřka …. to je přece naše ideální počasí (myslela jsem, že tu najdu smajlíka koštěte, ale ono ne … ?)
Já jsem byla venku v nejhorším, čerti se fakt ženili. No nic, innogy mě volalo a já tam šla … venku klídek a za půl hodiny peklo. Měla jsrm to vědět ?????? a sedět někde hezky uvnitř a nikam se nevydávat
Zitra recept pozdeji, musime se po tom poletovani vyspat 🙂
Hermelínek na dnešní večer jako stvořený – bohužel byl včera sežpapán smažený v trojobalu (s kukulupínkama) , anžto jsem potřebovala něco rychle k obědu.
Takže zítra doplníme zásoby. S houbama jsem ještě nejedla, něco sušeného mám, vyzkouším.
A teď jdu vyzkoušet můj supr turbovysavač ?