(1214) Červená řepa ve slanině a hořčično-medové marinádě

4 středně velké řepy
3 lžíce octa
2 lžičky soli
2,5 l vody
plátky dobré slaniny na obalení řepy
2 hrsti slaniny nakrájené na špalíčky
4 cibule na osminky

Marináda:
2 lžičky dijonské hořčice
100 ml olivového nebo řepkového oleje
2 lžíce bílého vinného octa
2 lžičky nasekané máty
sůl a pepř
vrchovatá lžička tekutého medu
Suroviny na marinádu dáme do skleničky, uzavřeme a řádně protřepeme.

Do vody dáme ocet a sůl, přidáme řepu a vaříme cca hodinu do změknutí. Vyjmeme a nakrájíme na 1,5 cm silná kolečka, která obalíme po obvodu slaninou. Konce slaniny spíchneme párátkem.

Řezné plochy řepy potřeme marinádou a necháme chvíli odležet. Řepu poté ogrilujeme/opečeme z obou stran do zezlátnutí slaniny. V průběhu grilování můžeme řepu na řezných plochách stále potírat marinádou.

Poté ogrilujeme/opečeme i špalíčky slaniny a osminky cibule.

Můžete zobat samotné nebo použít do vegeburgeru, ideálně v kombinaci se žampiony portobello.

Recept poslala Úměvka.

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

14 komentářů: (1214) Červená řepa ve slanině a hořčično-medové marinádě

  1. BOYE napsal:

    Tak jsem napsala příspěvek. Když jsem klikla, chtělo to, abych odpřisáhla, že nejsem robot. Tak jsem odpřisáhla. Příspěvek zmizel…

  2. BOYE napsal:

    Už mě to vzalo na milost: Skvělý recept! Řepu mám ráda stejnou silou, jakou nesnáším řepku. A takhle ji neznám. Jen jsem včera místo kila a půl slaniny vzala jen třicet deka, tož až zítra. Už se těšim!
    Užijte si svátek!
    A pokud to ještě nevíte: 6.5. 1945 se narodil Chuck Norris. 7.5. 1945 kapitulovalo Německo… Náhoda? 😀

  3. jarybarka napsal:

    Píšeš 2 hrstě a Boye má asi větší tlapky?

  4. kvetula.v napsal:

    Řepu miluju, gril nevlastním. Takže si dovolím vzít toto jako další inspiraci a trochu upravím pro troubovou přípravu. Už se těším na čerstvé bulvičky 😎
    Ale valila jsem bulvy, že recept poslala Úsměvka – řepová odpornice ?

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..