aneb Bude to rudé II.
málo prorostlá krkovice
červená cibule, 1 červená paprika
plechovka drcených rajčat (nebo pár čerstvých)
plechovka červených fazolí ve rajčatové omáčce
sladká paprika
olej, sůl, pepř
Postup klasika: cibuli nakrájíme, zpěníme na oleji, zasýpmene paprikou, opečeme maso, dusíme. Až je poloměkké, přidáme nakrájenou papriku a nakonec, až je vše měkké, fazole a drcená rajčata (čerstvá – oloupaná – by tam samozřejmě přišla už s tou paprikou). Spolu provaříme, ochutíme pepřem a solí. Podáváme třeba s rýží.
Haderach
Mňam.a ještě jednou mňam.
Ja dnes nařizený klidový režim,tak asi budu jist jen očima a jestě se sem párkrát za den vrátim se pokochat.
Bude to rudé? určitě bude…..
Dobře ty! 1 : 0 pro fazole! V případě rudých jídel volí Benjamína model Haderach. Miluje fazole. Tak kdybys chtěla pubertální podnájemnici typu „sněd jsem mámu, sněd jsem tátu, k tobě si dám fazole a taky tě sežeru“, tak pípni. Dám jí i na cestu a dvoje povlečení…
Vyměním Benjamínu za Kubu – ten naopak fazole nežere skoro vůbec. I když – v tomhle je pozřel, páč si jich nefšimnul.
Je to moc dobré jídlo, jak jsem psala včera, dělala jsem krkovici na leču, jen jsem tam nedala ty fazole. Bylo to dobrý, příště je tam dám. Měli jsme k tomu brambory, ale s rýží je to taky fajn.
Věrce nejde vložit koment. Vzkazuje, že kde je ona, jsou fazole…a naopak 🙂
Věruško zdravíme ?
Vypadá to krásně a jedle, ale ….. dala bych to po tu papriku a potom zase od papriky.
Ale, mohla bych to modifikovat (jak já to občas umím), jen mám dotaz: To maso na plátky? Nějak to z té fotky neumím poznat.
Kostky
Vepřové jsem dělala s fazolema a nebo s paprikou – dát tam obojí mne nenapadlo. Jistě brzy zkusím 😎