(1256) Ledový salát se zálivkou

4-6 PL olivového oleje (můžete i slunečnicový apod.)
2 PL tekutého medu
2 PL hrubozrnné hořčice
sůl
trochu citronové šťávy
ledový salát

vejce natvrdo, prosciutto
vlašské ořechy

Vše dáme do sklenice a cca 10 sekund protřepáváme. Ochutnáme, pokud je něčeho málo, tak přidat a ještě jednou protřepat. Chuť by měla být sladkopikantní, ale ani jedna chuť by neměla převažovat.

Ledový salát nakrájíme na větší kostky a dáme do mísy, přidáme potrhané prosciutto, pokrájená vejce na osminky, posekané vlašské ořechy.
Nakonec zalijeme zálivkou. Pokud nespotřebujeme všechnu zálivku, tak v zavíčkované sklenici vydrží v lednici cca týden bez úhony.

Dobrou chuť přeje Úsmevka

Příspěvek byl publikován v rubrice Studená a dietní kuchyně. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

30 komentářů: (1256) Ledový salát se zálivkou

  1. Jana Macůrková napsal:

    Salátek už na zahrádce roste, ořechů mám hafo, vejce také….tak se mi to líbí…
    Bude sice asi tak za 14 dní, ale my si rádi počkáme.

  2. lakysa22 napsal:

    U většiny zdejších tecrptů nacházím jen jendu, zato zásadní chybu. Všude píšete, že to v pohodě vydrží týden, dva… Ještě ani jednou se to nestslo!! Kradou mi to pod rukama, ve vzácných piřpadech to donesu na talíř, a zmizne bleskem…. Někde je chyba…?

  3. Vera M. napsal:

    No vida ! Dnes dostanu domácí ledový salát, vajíčka mám taky domácí a je to jasné ?

  4. jarybarka napsal:

    Co dodat.Je to krásný,v této době snadno dostupný,osvěžující,křupavý….
    Prostě mňamka?

  5. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Koukám, že jsem měla hodně úspěšný den, když jsem recept posílala, páč jsem tam nenapsala to nejdůležitější ….. salát.?
    Jinak musím napsat, že kdo nemáte prosciutto, tak klidně dejte dobrou šunku, je to jedno. Zkoušela jsem i kešu ořechy, jako dobrý, ale vlašáky jsou tam lepší.
    Pokud salát, prosciutto, vejce a ořechy dáte do uzavíratelné misky, tak bez zálivky vydrží fpoho do druhého dne. Jako na oběd do kolbenky výborný, jen zálivku si beru v další malé krabičce.
    Na fotce jsou po levé straně i dva celozrnné chlebíky, ale být nemusí.

  6. kvetula.v napsal:

    Všecky ingredience by doma byly (jen med budu muset ztekutit, čerstvý ještě nemám), ale dnes už dělat nebudu i když chutí na to mám milion. Zpracovávám jahody – za chvíli budou hotové, ale já jsem hotová už teď (zastupuje vrchní míchač). Ale salátek určo brzy bude a věřím, že si pochutnáme ? 😎

  7. Jiřina napsal:

    Výborný salátek, je vidět, že máš domácí vajíčka, mají krásně oranžový žloutek a bude docela sytý. Onehdy jsem koupila vejce, ale k těmto se nedají ani přirovnat. U nás teď jede skoro pořád ledový salát a k tomu cokoliv, podle tady uváděných salátů. Můj děda by zase pořád jedl okurkový, ale já si do něj musím dát kyšku, jinak ho cítím až do večera. Mám raději zelený – ledový, římský, polní, zkrátka zelené listy. A těším se už na naše rajčata, ty co prodávají mají tvrdou slupku a nejsou nic moc.

  8. Haderach Kwisatz napsal:

    Zitra recept zase trochu pozdeji 😉

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..