(1274) Chutě a příchutě aneb co se k čemu hodí II.

Chilli – mletá masa, ostré omáčky (studené i teplé) k masu, fazole, chilli con carne, polévky a kupodivu zavařeniny (např. meruňková, broskvová).
Jalovec – zvěřina, kyselé zelí, vepřové maso, marinády, láky, pokrmy z kapusty, rybí marinády, drůbeží pokrmy (pečení).
Kakao – cukroví, moučníky, nápoje.
Kardamon – cukroví, v pekárnách, likéry, teplé nápoje.
Kmín – kyselé zelí, vepřová pečeně, chleba, pečivo, sýr, brambory, polévky, zelné pokrmy, pomazánky
Římský kmín – asijská kuchyně, salámy, likéry.
Kopr – omáčky (teplé i studené), pokrmy z ryb, dresinky, okurky, rajčata, tvaroh, pomazánky, polévky, zelené fazolky, vaječná jídla, zelné saláty.
Křen – k pečenému i vařenému masu, ke klobásám, pikantní omáčky, jazyk, šunky, lák (okurky, červená řepa).
Kurkuma – při přípravě ostrých omáček, likéry, dušené maso, rýže.
Libeček – polévky, brambory, tvaroh, dušená masa, bylinkové máslo, karbanátky.
Majoránka – polévky, luštěniny, pokrmy z brambor, kachna, husa, mletá masa, játra, směs na klobásy.
Muškátový květ – koláče, jemné omáčky, paštiky, rybí pokrmy.
Muškátový oříšek – polévky, bílé omáčky, kapusta, bramborové pyré, mletá masa, paštiky, koláče, pokrmy z rýže.
Nové koření – vývary, zahuštěné polévky, při marinování ryb, zvěřina.

Chuťový tahák číslo 2 poslala Úsměvka

Příspěvek byl publikován v rubrice Babiččiny recepty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

5 komentářů: (1274) Chutě a příchutě aneb co se k čemu hodí II.

  1. Jana Macůrková napsal:

    K jalovci patří divočina, jelení na divoko s jalovcem, a černým kořením, …

  2. Jiřina napsal:

    Úsměvko milá, jsi úžasná a to ještě není konec. 🙂

  3. kvetula.v napsal:

    Hmmmm… zase jalovec do kysaného zelí…. Koukám, že kysané zelí má pro mne skrytý potenciál 😎

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..