5 vajec,
2 a 1/2 lžíce hladké mouky
2 a 1/2 lžíce krupicového cukru
Nejprve ušleháme bílky, přidáme cukr a šleháme do tuha. Do ušlehaných bílků s cukrem zašleháme po jednom všech pět žloutků a lehce vmícháme hladkou mouku. Těsto rozetřeme na plech silně vymazaný máslem (nevysypávat moukou, jen pořádně vymazat máslem) a dáme péct na 180 stupňů. Pečeme dokud piškot nezrůžoví (netrvá to dlouho) a po upečení ihned přesuneme na rovnou plochu. Po vychladnutí namažeme libovolnou marmeládou a tím co máme rádi (tvarohový krém, máslový krém, co komu chutná).
Recept poslala Nella: „Roláda je rychle hotová a je krásně nadýchaná. Prostě přesně recept na léto.“
zkuste promazat jahodovou marmeládou s mátovými lístečky (čerstvými) a našlehanou ricottou s trochou smetany nebo zakysanky…. je to moc dobré…..
Určitě to bude dobré, ale já osobně nemám moc ráda ricotu. Ale je zdravá a u spousty lidí mimořádně oblíbená. Ale mátové lístky zaujaly a určitě se sejdou ještě i jiné nápady. Každý to holt děláme jinak, každý má nějakou vychytávku a už se na ně těším 🙂
No, já zas nesnáším v moučníku lupení. 🙂
stačí nasekat na drobno…
Šárko, pokud jde o mně – máta patří do mojita 🙂 🙂 🙂
to bys koukala,kam se krom mojita dá máta dát…taky bych tomu dřív nevěřila, ale je to moc dobrý..mám ráda i mátové želé k pečenému jehněčímu….
Perlivá voda, citron, máta a hromada ledu….
Tak na rovinu, ja ji nerada. Jen ve zvejkackach, paste na zuby a mojitu 🙂
Brekeke. Mátu jedině do pití. A do žvýkaček, jako Haderach.
Omlouvám se ale na to asi nemám:NEJSEM ROBOT A NEDOKÁŽU NAPSAT SLOVO KTERÉ SLYŠÍM ANGLICKY ZASTŘENÉ ŠUMEM.TAK ČAU NĚKDY
He?
Zavolám Pavlovi, ať s tím něco konečně udělá, tak neplaš.
A já bych tam flákla ušlehanou šlehnu ….. to by byla dobrota ?
Roláda je krásná, já bych dala rybízovou marmeládu, ale prosím, na jak velký plech. Rolády moc nedělám, ale na tuto mám chuť. Děkuji.
Plech mám 40 x 33 cm, tak asi tak 🙂
Děkuji.
Rolády jsou pořád moje achillova pata. Už mám dvě, co se většinou podaří. Zkusím tuto a třeba bude třetí? ?