Hermelín nebo Camembert
olej
česnek
mletá sladká paprika
bylinky (např. rozmarýn, tymián)
sůl
pepř
… nebo směs grilovacího koření
alobal
Bylinky nakrájíme hodně najemno a spolu s česnekem, paprikou, solí a pepřem smícháme v misce s olejem. Připravíme si čtverce z dvojvrstvy alobalu, lehounce pomastíme. Hermelín potřeme z obou stran i z boků připravenou marinádou, zabalíme do alobalu a pečeme v troubě předehřáté na 200° asi 25 minut. Totéž lze samozřejmě udělat venku na grilu. Podáváme s máslovými tousty a brusinkami.
Může to být i plnohodnotná večeře – s tatarkou a vařenými bramborami. Haderach
To je pecka, díky za připomenutí na víkend ?
Jojojó!! S bramborem, ale ne tatarku, zvykla jsem si zakysanku trošilinku posolit a přidat rozetřený česnek..totéž dávám k hranoklům?
Noooo… řekla bych, že to nebude špatné ani jako plnohodnotný , lehký letní oběd. Zkusím v alobalu v remosce 😎
Jj, u nás i normální oběd.
Já udělám mističky z alobalu, naliju tam trochu oleje, nasypu trochu zakoupeného koření na grilovaný sýr, posekané bylinky, lupnu do toho sýr, který omatlám v uvedené směsi a dám do trouby na gril/nebo na gril bez trouby.??
Nechám cca 15 minut, Camembert o trochu míň, ten je hotový rychleji a mohl by prasknout.
Na to potom brusinky a k tomu brambory, či opečené brambory a říkám tomu vrchol mého kulinářského umění. A jak nám chutná ?
Hele, kdyz na to polozis oko, uvidis, ze syry jsou ruzne velikosti…Hermos a Camembert. Komplet zabaleny v tuplovanym alobalu fakt neprdne.
Hele, já na to položit oko, tak jsem od té doby slepá jak patrona ???
dělám to podobně, jen marinádu mám z oleje, medu a chilli
Super, priste udelam. Dik
ještě dávám na alobal pod sýr a na sýr kolečko cibule a pak se nestane, že by se na grilu přichytil (tam se hůř odhaduje teplota). a ještě po grilování nechávám 8-10 min odležet, aby byl vláčný a nevytekl.