1 lžíce másla
1 větší pokrájená cibule
350 g šunky pokrájené na kostky
120 ml kuřecího vývaru,180 ml vody
1 balení bramborových gnocchi
250 g hrášku
60 ml smetany
100 g strouhaného tvrdého sýra
sůl a pepř
Na másle osmahněte cibulku, přidejte šunku a opečte do zlatova. Vlijte vývar a přiveďte ho k varu.
Přidejte gnocchi, promíchejte a vařte asi 5 minut, dokud nezměknou. Vmíchejte hrášek, smetanu a trošku soli a pepře. Směs vlijte do zapékací mísy, posypejte sýrem a nechte zapéct.
Recept poslala Saša Urb. Foto Jana Macůrková – vařila jsem, hrášku nemaje, bez hrášku.
Gnochi jsem měla svoje, z bramborového těsta.
Tohle je na zítra, brzy ráno jedu do Jeseníků. V neděli a v pondělí mám připravené, Haderach to sem shodí. Kdyby se jí to nepovedlo, tak v pondělí dostanete dva recepty někdy k večeru až se vrátím.
Tohle můžu klidně i častěji.Je to teda kalorická bomba ale na to prď (pardon).?
Jakápak kalorická bomba, je to dobré a pro nás zdravé. Já když v obchodě beru čerstvé škvarky, tak vždycky říkám, že jíme jen zdravě a ať na mně nešetří a přidá ještě jeden šufánek. 🙂
Já teda gnocchi vařím samostatně a smíchám to až v míse na pečení, ale …. rozhodně je z toho míň špinavého nádobí.??
A kočky, žádná kalorická bomba, je ftom jen trochu smetany a zase tolik toho nesníte, ne? Já tam místo šunky dávám špenát a již nezapékám a taky výborný. ?
To by ses teda divila kolik toho sním,když je to taková dobrota.Halušky nebo bramborové nočky je labůžo a takováhle úprava je můj konec.??
Jasné, ze jsem udělala taky gnocchi, a to s perkeltem. Děcka vyjedly gnocchi jako první, jenže to byl úplně jiny recept ?
Gnocchi mám ráda jako rychlovku. Než se uvaří, připravím něco, s čím je smíchám a jdu ke stolu. Zapékala jsem jen s vepříkem podle Úsměvky a to byla ňamka.
Tohle je dost podobné, jako když dělám nočky se sýrovou omáčkou, do níž někdy rozmařile vmíchám pokrájenou šunku (nebo jindy osmahnuté žampiony). 😎