(1309) Zapečené gnochi se sýrem a šunkou

1 lžíce másla
1 větší pokrájená cibule
350 g šunky pokrájené na kostky
120 ml kuřecího vývaru,180 ml vody
1 balení bramborových gnocchi
250 g hrášku
60 ml smetany
100 g strouhaného tvrdého sýra
sůl a pepř

Na másle osmahněte cibulku, přidejte šunku a opečte do zlatova. Vlijte vývar a přiveďte ho k varu.
Přidejte gnocchi, promíchejte a vařte asi 5 minut, dokud nezměknou. Vmíchejte hrášek, smetanu a trošku soli a pepře. Směs vlijte do zapékací mísy, posypejte sýrem a nechte zapéct.

Recept poslala Saša Urb. Foto Jana Macůrková – vařila jsem, hrášku nemaje, bez hrášku.
Gnochi jsem měla svoje, z bramborového těsta.

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

7 komentářů: (1309) Zapečené gnochi se sýrem a šunkou

  1. Jana Macůrková napsal:

    Tohle je na zítra, brzy ráno jedu do Jeseníků. V neděli a v pondělí mám připravené, Haderach to sem shodí. Kdyby se jí to nepovedlo, tak v pondělí dostanete dva recepty někdy k večeru až se vrátím.

  2. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Já teda gnocchi vařím samostatně a smíchám to až v míse na pečení, ale …. rozhodně je z toho míň špinavého nádobí.??
    A kočky, žádná kalorická bomba, je ftom jen trochu smetany a zase tolik toho nesníte, ne? Já tam místo šunky dávám špenát a již nezapékám a taky výborný. ?

  3. kvetula.v napsal:

    Gnocchi mám ráda jako rychlovku. Než se uvaří, připravím něco, s čím je smíchám a jdu ke stolu. Zapékala jsem jen s vepříkem podle Úsměvky a to byla ňamka.
    Tohle je dost podobné, jako když dělám nočky se sýrovou omáčkou, do níž někdy rozmařile vmíchám pokrájenou šunku (nebo jindy osmahnuté žampiony). 😎

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..