(1314) Kapr v alobalu

aneb recept plný koleček 🙂

velká cibule – nakrájet na kolečka
paprika – nakrájet na kolečka
rajčata – nakrájet na kolečka + mohou být i sušená rajčata, či rajčata v oleji
pórek – nakrájet na kolečka
brambory – nakrájet na kolečka
celer – cca na 4 podkovy přijde čtvrtka celeru
nakrájeného na slabé plátky
petržel – nakrájet na  kolečka
mrkev – nakrájet na kolečka
zelenině se meze nekladou, čím víc jí najdete, tím líp
grilovací koření
sůl
pepř
sádlo nebo olej

Kapra naporcujeme, opláchneme, osušíme, nasolíme a necháme odležet.
Potom připravíme alobal, do kterého balíme jednotlivé porce, tj. dáme od všeho trochu včetně porce kapra, zabalíme a strčíme na gril či do trouby. Pečeme zabalené cca 15 minut na 150°, rozbalíme a dopékáme dalších 15 minut na 200° – to v troubě. Pokud na ohništi či grilu, tak zabalené a necháme to tam cca 1 hodinu.

Recept poslala Úsměvka: „Lepší je ten z ohniště či grilu, ale i ten z trouby je jedlý, a přijde o téměř fšecky kosti, opravdu.“

Foto ilustrační

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

16 komentářů: (1314) Kapr v alobalu

  1. jarybarka napsal:

    Kapra se zeleninou peču v troubě bez alobalu.Pokud mám přidávám i houby-holubinky jsou v té zeleninové směsi vynikajicí.Toto je jedna z oblíbených variací na pečeného kapra.?

  2. Jana Macůrková napsal:

    Vypadá to sice hezky, ale u nás je kapr až na posledním místě a navíc, když dělám ryby, mám ráda chuť ryby. A málokdy kombinuji se zeleninou, která je výrazná chuťově.
    Kombinuji filé se zeleninou, ale to mám často, rybky jen od podzimka do časného jara (od výlovu tak do konce března), dokud mají něco na sádkách.

  3. Vera M. napsal:

    Já zase kapra mám na piedestalu… Hned bych si to dala a s tolika zeleninou , mňam. Koleckoveho kapra si určitě udělám. V Tescu prodávají na tacku dvě porce , to dam i sama?. Nikomu to neřeknu a sez..papam to o víkendu úplně sama?

  4. kvetula.v napsal:

    Vyzkoušíme v sobotu , ale těším se už teď ?
    Dnes byla špagetová dýně zapečená s mletým masem a sýrem ?. Byla to obrdýně, tak jsme měli k obědu jednu půlku a tu druhou jsme před chvílí dojedli k večeři – i ohřátá se dala. Zítra bude návštěva u MUDr ců a jelikož se na objednací termíny nelze spolehnout, bude jen nějaká rychlovka, ať nemáme obědovečeři. Kapřík je odsunut na sobotu. Úsměvko, máš nás na svědomí ??

  5. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Mno, toto je recept pro ty, kterým vadí bahnitá chuť kapra a hlavně těm, které nebaví přebírat kosti.
    Normálně ryby také nekazím ničím zbytečným, ale kapra dělám i takto a chutná nám to. To s těmi houbami zkusím také, díky Jarní Bárko.?
    Květule, jsem ráda, že špagetovka chutnala …. u nás teď restaurační strava, ale až dorazíme, tak budu likvidovat zásoby patizonů a cuket. ?

  6. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Babiččiny zápisky III

    Krmíce koně: „Hele, já vím, že by ti víc chutnal cukr, ale tady máš mrkev a buď rád, že nebudeš muset k zubaři!“
    Zamyslí se a praví: „Dědo, čistí si koně zuby? Až na něm pojedu, tak aby mu nesmrdělo z pusy, víš?“ (Patřičně u toho vyvalí očiska a našpulí papulku ?)

    Sedajíc do autosedačky spustí:
    „Jeďte na sever, za 600 metrů zahněte doprava, potom jeďte rovně a za 200 metrů jste na místě.“ (Úplně přesně napodobuje navigáčku ?? )
    Poté prohlásila: „Dědo, a teď jeď pořád rovně, já si chci chvilku schrupnout, než mě zase budete tahat po dalších kopcích.“

    V restauraci na číšníka:
    „Já chci vývar s nudličkama a normální porci plněných paprik s rajskou a rýžičkou, mám strašný hlad?“ (Byla 3 hodiny po snídani)
    Nějak budu muset dopředu upozorňovat v restauračních zařízeních, že jí dospělácké porce, páč i tento starý bard (myslím jako číšnicky) byl překvapený …. ale při placení jí pochválil, že všechno snědla a za odměnu jí nabídl zmrzlinu.
    Pokud si jako myslel, že už si jí nedá, tak se mýlil ….. snědla i tu.

  7. BOYE napsal:

    By mě kleplo! Byla jsem tu ráno, napsala pochvalnou litanii s poznámkou, že jsme kapra právě dostali a tudíž půlku zítra zbodneme s kolečkama a druhou, že udělám orientálně. (Musí se sníst hned, protože kamarádku vypekl mrazák v den odjezdu na dovolenou – ještě, že si všimla, dovedete si představit to peklo po návratu?) No a když jsem to odpálila, spadla wifina. Ovšem mezi tím mě přešla chuť na orientalismus a popadla mě na zavináče. No tak toho vodočicha naložim. Třeba ho přesvědčim, že se původně jmenoval sleď… Každopádně vznikne kyselá ryba a do tý se vrhnu. Jo a bude políííííffffkaaaa z hlavy a ocasu. Na tu se taky třesu. Další kapr bude nejspíš až na Vánoce, tak si tohohle hodlám užít.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..