4 kuřecí řízky
anglická slanina na kostky
1 máslová dýně
1 dýně hokaidó
1 červená zeleninová paprika
20 pevných hub (může být víc)
(hříbky, lišky, hřib hnědý, kozák, křemenáč)
2 smetany na šlehání
koření podle chuti, sůl
Maso nakrájíme na kousky, dýně na kostky nebo jak to vyjde, houby necháme převážně vcelku. Všechno promícháme, posypeme kořením, zalijeme šlehačkou a necháme v troubě péct asi 1 – 1,5 hodiny.
Podáváme s bramborem nebo ještě lépe v měkkým chlebem. Pokud chceme s bramborem, můžeme menší brambory nebo kousky brambor dát péci přímo do pekáčku.
Masovou variantu houbového pekáčku pro 6 hladovců připravila: Jana Macůrková
Tak tohle máte na zítřek. Mám nějaké pojíždění, tak nebudu mít čas. A od úterý zase Haderach.
Vypadá to móc dobře, ale pro nás tak pro dva mužské… Možná by mi nechali vylízat hrnec..a z malého už taky roste jedlík…
Maso mám, ale houby ne – teda ty co tam patří, tak budou žampiony, nebo hlíva. 🙂
Hlívu bych do tohodle nedávala, ale žampiony ano. Vyber si tak velikost hlaviček 5 – 7 cm a nechje v celku, nebo maximáně na polovičky. Já tam dala holubinky, ryzce, 1 křemenáče (na polovičky) a hlavně borováčky (panský, hnědý, nebo jak se jim u vás říká).
Jasně, hlíva by se rozpatlala, žampion vydrží. Děkuji. 🙂
Já tedy houby nemám, ale měla bych jednu technickou. Nejsou pak ty dýně za 1 – 1,5 hod úplně na kaši? Já totiž včera pekla masové karbanátky společně s hokaido hranolkama a nebylo to ono. Karbanátky potřebovaly 30 min a dýni by stačilo 15-20 min. Byla dost měkká.
Kupodivu nebyly, byly tak akorát. Masíčko krásně měkké, sos ke chlebíku super. Jen se po tom zaprášilo.
U nás se zapráší vždycky po všem, co je zalito slehackou ( či pokryto ). Nojo, tak to proste je. Dam tam šlehačku a jsem král královna princ princezna …..
Ta šlehačka má jednu výhodu, to jídlo není tak mastné, jako když dáš pod něj olej. Většina té šlehačky prostě „zmizí“, zůstane jen trocha, která vytvoří výbornou šťávu a tak to není tak kalorické a těžké.