(1402) Patizonová polévka

patizon a mrkev (v poměru 2/3 patizonu, 1/3 mrkve)
cibule
sůl
pepř
zázvor (možno vynechat, nebo nahradit chilli)
olej nebo máslo
vývar nebo voda + bujon
smetana

Na tuku zpěníme cibuli do sklovita, přidáme na kostky pokrájený očištěný patizon a mrkev, společně trochu orestujeme, přidáme sůl, pepř, nastrouhaný malý kousek zázvoru , případně další bylinky dle chuti. Zalijeme vývarem a vaříme do měkka. Rozmixujeme , dochutíme, zjemníme smetanou.

Recept poslala Květoslava

Příspěvek byl publikován v rubrice Polévky a nápoje. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

34 komentářů: (1402) Patizonová polévka

  1. francizska1 napsal:

    Barvu to má krásnou. To je fakt – jen z jednoho dílu mrkve – poměrově? Vypadá jak dýňová. Dala bych si.

    • kvetula.v napsal:

      Opravdu to ten jeden díl mrkve tak obarvil Hani.
      Dostala jsem ze zahrádkářských přebytků několik patizonů a docela dost mrkve, tak jsem se nechala inspirovat Dýňovou polévkou z Vysočiny (dala ji sem Úsměvka). Vzhledově byla patizonová dýňové podobná, chuťově trošku jiná, ale taky nám chutnala. 😎

  2. Vera M. napsal:

    Wow, tu si uvarim hned v neděli po dojezdu domu. Je výborná!! Já sama jsem ji pravé ještě nevarila ( ale v plánu byla), jen jsem ji ochutnala na Tanečnici na Radhosti a úplně mě okouzlila. Takže díky za připomenutí a recept ?

  3. lakysa22 napsal:

    A mrkef to obarví, osladí, uvařím pro sebe! Možná i malej by si dal, má rád „červený jídlo“.

  4. a.rena napsal:

    Škoda, že nemám patizon. Máslových, hokkaido a cuket nepřeberně. Na rok budou i patizony a polévka uložená v receptech.

  5. jarybarka napsal:

    Já se přiznám,že jsem patizon ještě ani neochutnala.Předevčírem jsem se u nich zasekla na trhu a váhala jestli jo a nakonec jsem ho nevzala.Teď lituju.No hekni uň.?

  6. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Dobře Ty ?, nikdy by mne to nenapadlo. Patizon miluju smažený jako řízečky ……. se musím nad sebou zamyslet.

  7. Imelda napsal:

    Toto musím vyzkoušet. Dělávám polévku mrkvovou se zázvorem a zvlášť dýňovou. Tak to zkusím dohromady, může to být moc dobré.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..