(1431) Houbový pekáček Ivany z Kadaně

20-25 dkg anglické slaniny
4 vetší brambory
hromada různých čerstvých hub
šlehačku
trocha mléka
grilovací koření
drcený kmín

Na pekáčku necháme osmahnout anglickou slaninu, odstavíme, do pekáčku dáme na menší kousky nakrájené brambory, houby (kamarádka nakrájela celé houby i s nožičkami na čtvrtky), posypeme grilovacím kořením a drceným kmínem a dáme cca na 15 minut péct do trouby na 180 stupňů. Vyndáme a zalijeme šlehačkou smíchanou s trochou mléka a opět pečeme cca 20 minut.
Pozn: je to trochu jiná obměna Houbového pekáčku doktory Aleny a proto ho ještě teď na podzim zařazuji.

Recept mi poslala Ivana Dlouhá, s tím, že ochutnala u kamarádky v Kadani.

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

47 komentářů: (1431) Houbový pekáček Ivany z Kadaně

  1. Jana Macůrková napsal:

    Děvčata – trochu mimo, ale chci se zeptat, máte některá zkušenosti s elektrickým nožem na krájení masa? A jak se chová při krájění jiných druhů potravin, např. sýrových rolád ap?

  2. BOYE napsal:

    Kamarádčina máma si ho před čtyřiceti lety přivezla ze Švýcarska. Aby dokázala, že pár vzácných franků nevyhodila oknem, řezala tím knedlíky. Když už celý rodině knedlíky lezly krkem, hromadně jí daly odpustek a od tý doby se ta kravina vyndavala z kredence jen tehdy, kdy bylo potřeba zchladit nějakýho vejtahu. To se hodil nůž na linku, utřel se z něj prach a trochu ledabyle se k němu nainstalovalo pár rekvizit a nenápadně tu Husqarnu vždycky někdo zapnul a do vrčení motůrku prohlašoval, že to ani neuklízej, jak je to šikovný na všecko. No, blbli jsme s tím, dokud jednoho nenapadlo zkusit tím nařezat třísky na zapálení krbu… Holt je jistý rozdíl v tvrdosti mizerného knedlíku a borového špalíku…
    A všem se ulevilo. Jen chudák prostoduchý pán ve sběrně druhotných surovin rozzářil svá sběrná očka, pravil, že to opraví a překvapí ženu… Jsem si jista, že překvapil 🙂

  3. Jana Macůrková napsal:

    Já jsem si na ten nůž vzpomněla, naše paní ředitelka ještě v Mostě si ho pořídila (nebo snad dostala od syna) a strašně si ho pochvalovala, jak to krájí krásně tenké plátky ze svíčkové ap. Já ho nechci, jen jsem chtěla vědět, jaký že je to zázrak.

  4. Jana Macůrková napsal:

    Před chvílí jsem doskládala dřevo na zatápění, kupujeme na pile každý rok jeden balík osámků (už nás tam znají a tak nám pán vždycky vybere balík, kde těch osámků je většina) a my nemusíme štípat drobné dřevo, jen to nařežeme na délku a poskládáme.
    A půjdu dočistit kačenku – pardon kačera a to divokého, kterého jsem dostala jako odměnu za pomoc na výstavě zvířat ve Staňkovicích. Bude ve středu s pardubickým nedlíkem a červeným zelím.

  5. Imelda napsal:

    Ani jedna zmínka v diskusi o houbovém pekáčku.
    Vypadá to pěkně, hned bych si to udělala, mít ty houby.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..