(1434) Zakuklené kapustičky

kapustičky
1 kg brambor
2 vajíčka
300 g hrubé mouky
100 g dětské krupičky

Nejdřív samozřejmě proběhne předpříprava: den předem si uvařte brambory.
Kapustičky zbavte ošklivých krajních lístků, košťálek křížem nařízněte (aby se uvařil stejně rychle) a kapustičky uvařte téměř do měkka v osolené vodě.
Pak si vyrobte těsto jako na bramborové knedlíky (recept č. 495), každou kapustu obalte  větší vrstvou, zakulaťte, uvařte (cca 15 minut) a servírujte s pečeným masem.

Recept na PŽ kdysi vložila vera.karlik : „Chce to hodně masového výpeku nebo prorostlejší maso. A pokud se chci blýsknout před hosty, naskládám knedlíky na mísu a dva-tři napůl rozkrojím. Je to efektní a málokdo to zná.“
(Pro Bramboračku zachránila Imelda, foto ilustrační)

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

20 komentářů: (1434) Zakuklené kapustičky

  1. sharka.68 napsal:

    když obalíte každou kapustičku před vložením do brtěsta v mletých škvarcích, promíchaných se sušeným česnekem, to je pak ještě o level vejš….

  2. jarybarka napsal:

    Ó ólalá.Tak tomu řikám recept.Já určitě taky bez
    česneku.A úplně je vidím s uzeným ocáskem.

  3. Vera M. napsal:

    Říkala jsem si, ze by to ještě něco malinko chtělo – a už to vím, to je to

  4. Jana Macůrková napsal:

    Já jsem kapustičky zapékala po jedné do slaných muffinek. Ani nevím, zdy jsem to sem už dávala, nebo to mám někde zasyslené. Ale byly také dobré, lepší teplé, studené už tolik ne, ale daly se ohřát v mikrovlnce nbeo rozpéct.

  5. kvetula.v napsal:

    Jeeee… kapustičky v župánku ? . A pak že se se zelenýma kuličkama nedá čarovat!
    Tohle jsem na PŽ stopro nečetla. Díky za další tip na pochutnání 😎

  6. Jana Macůrková napsal:

    Jen na okraj, brambory nemusí být studené, já dělám bramborové těsto jak ze studených, tak teplých. Uvařím, nechám trochu schladnout (nemám asbestové ruce na loupání), oloupu a hned strouhám a dělám těsto.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..