(1435) Kombinované knedlíky

25 dkg vařených brambor nastrouhaných na hrubém struhadle
25 dkg syrových brambor nastrouhaných na jemném struhadle (pokud jsou hodně vodnaté, případně malinko vymačkáme)
cca 30 dkg hrubé mouky
3 vajíčka
sůl

Suroviny promícháme, těsto nabíráme polévkovou lžící, trochu prstem uhladíme a šoupneme do vroucí vody. Až vyplavou, je hotovo – asi po 5 – 6 minutách. V míse píchneme špejlí, promastíme sádlem. (Propíchnutí knedlíků je iniciativa autorky, má  pocit, že zůstanou kypřejší.)

Podle receptu od a.reny vařila Věra M.

Příspěvek byl publikován v rubrice Babiččiny recepty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

41 komentářů: (1435) Kombinované knedlíky

  1. Francizska napsal:

    Tak to vypadá moc pěkně. Dala bych si.

  2. olinamusilova napsal:

    Tak to jsou chlupaté knedlíky a ty mám moc ráda☺

  3. Veverka napsal:

    Tak s touto dobrotou mi Věrka dělala chutě o víkendu. Super oběd, knedlíky měla se zelím a králíkem, a na talíři to mimochodem vypadá úžasně. ?

    • sharka.68 napsal:

      tak já o víkendu dělala králičí bílou polívku a včera jsme jí dojedla..kdyby se králici dali chovat na lodžii, už tam mám králičárnu….ty králičí chrty,co je prodávaj v krámech,to je strašný….žádný maso a svaly to nemá,jen kosti,šlachy a náznak svalstva…

      • Haderach Kwisatz napsal:

        Ale ono to jde. Kamarádka vždycky na jaře pořídí tři mladý, přes léto to vykrmí, na podzim bací, naporcuje do mrazáku a je to. Ale musela by sis pořítit králíkárnu a nevím, co by na to sousedi a kočky 🙂

      • BOYE napsal:

        Asi by to šlo, vždyť v panelácích má králíka kde kdo. A některý ty obludy rozhodně nejsou zakrslý. Naše zvířomila má králíka, který přes léto žije venku a na zimu doma… Teď je to prý králíček zakrslíček, jmenuje se nějak jako součástka počítače… Ten předešlý se jmenoval Napaprice, byl s letošním stejně velkej i barevnej a jeho šlechtickej původ byl v sousedovic králikárně.
        Chce to si jen k nim vytvořit ten patřičnej osobní vztah. Když necháš převládnout city, jsi v pytli a budeš to léta krmit a vodit na veterinu. Nech převládnout primitivní představy a chutě a do půl roka můžeš hodovat. 🙂

        • BOYE napsal:

          Pro mě je vzor Gordon Ramsey: Přiveze dětem domu jehňátko, společně mu stavějí domeček a výběh (sranda na londýnském dvorku), pravidelně si s ním hrajou, pečlivě se starají, chovají se k němu s úctou a i ty nejmenší vědí od samého začátku, že brzy nastane čas a miláček bude sněden. Přijde mi to fér vůči všem.

          • Jana Macůrková napsal:

            My jsme děti a teďi voučata připravovali podobným způsobem – jeden králík je Guláš, jeden Sekaná, jeden Pečínka. A vůbc to dětem nepřišlo divný, že je ten jeden holt k obědu.

          • kveta.batkova napsal:

            S tím nelze než souhlasit.

          • IvaC napsal:

            Ano,souhlas,ale zabít bych to já sama nemohla,holt jsem městská holka…..

        • jarybarka napsal:

          Páni mě je tak zle teče mi z nosu z očí v uších mi hučí všechno mi bolí a přezto se tu nakřáple řáchám…prý jmenoval se Napaprice.?

          • kvetula.v napsal:

            Ovšem jestli skončil na paprice, to už se neuvádí ?

          • Haderach Kwisatz napsal:

            Ehm … jak se to sklonuje? „Dones Napapricemu mrkev?“

          • BOYE napsal:

            Hadérko, ty, taková langustka a neporodíš si se skleňováním jména? Se přeci jednoznačně říká: „Dej nažrat tý bestii!“

          • Haderach Kwisatz napsal:

            No jasneeeee….u nas se teda rika „ty voblude“, ale jinak to sedi.

          • Jana Macůrková napsal:

            My měli tenhle moribundus s Vlastikem oba skoro celý týden. Přivezl to synátor a jak dělá v nemocnic, tak jsou ty virynějaký hodně odolný. Sice bez teplot, ale bolely nás klouby, rýma, jak Niagarský vodopády. nechuť k jídlu.

  4. Haderach Kwisatz napsal:

    Až po mně někdo skočí, že tohle je recept 977, bude mít pravdu – ale protože ten se jmenuje Chlupatý knedlíky a pro mně jsou chlupáče jen a pouze ze syrovejch, nedocvaklo mi to – ale pamatuju se na bramborovo-moučnou bitvu pod receptem. A co už – opakování je matka moudrosti. A navíc – tohe je s gramáží a tudíž i pro začátečníky 😉

  5. Francizska napsal:

    Tak já jsem ráda, že je to i s gramáží. A dá se to vůbec uhlídat? Je to nazvané jinak, těch receptů je už dost atd. Já jsem ráda za osvěžení paměti, navíc i za gramáž.

  6. Jiřina napsal:

    To vypadá krásně na talíři. Knedlíky i pečeného králíka mám ráda společně i jednotlivě. Ke knedlíkům může být jen opražená cibulka a pečený králík jen tak – bez ničeho. 🙂

  7. olinamusilova napsal:

    Ráda nafotím a pošlu recept, až je budu dělat☺

  8. Vera M. napsal:

    Jen jsem chtěla k tomu všemu dodat: jsem ráda, že jsem je vyzkoušela, byly jemné a moc dobré, kombinace mě nelákala, moje škoda, že jsem je nezkusila dříve. Sůl jsem dala do těsta a hodně do vody

  9. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    A to jste zazdily klouzáky ?‍♀️

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..