250 g hladké mouky
120 g másla pokojové teploty
120 ml smetany ke šlehání
1 žloutek
1 bílek na potření
Z přísad vypracujte vláčné těsto a nechte ho hodinu odpočinout v chladu. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů.
Posypte pracovní plochu moukou, těsto rozválejte a nakrájejte na proužky o rozměrech asi 1×16 cm. Natočte je na kovové trubičky, potřete vajíčkem (není nutné, já potírala pouze bílkem) a upečte dozlatova; trvá to tak čtvrt hodiny.
Vychladlé kremrole sejměte z trubiček a naplňte krémem. Můžete je také uložit na chladné místo a plnit až před podáváním. Místo krému lze plnit bílkovým sněhem.
Pozn: jsou trochu jiné, než klasické z listového těsta, je dobré je opravdu plnit až před podáváním, jinak hodně vlhnou.
Vyzkoušela: Jana Macůrková
Zaplatpanbuh z tohohle testa nemusite delat jen kremrole (ja osobne nenavidim snih). Ale napriklad i slany tycinky (vid, Saso 😉 ) nebo zavin.
Jo, tohle testo je skvely, dobre se s nim pracuje a je uzasne variabilni 🙂 .
Já jsem dělala kremrolky, v receptu bylo, že lze použít na šátečky, záviny, rolky, a ještě spousta dalších možností. Já tohle těsto měla i od Vlastikovy sestřenice.
No jestli! Sníh taky nemsusím, co takhle naplnit slaným? (V životě by mě nenapadlo, že tohle řeknu -ale nějak se mi vlivem mňamózních receptů mění chutě?)
Dobre ty, já všechno naslano.
Já taky na slano. Se sněhem ne, strašně sladké.
pokud uděláš jablečnej sníh,tak to sladké není, ale zas to pak chtěj všichni a pořád …..