(1438) Smetanové kremrole

250 g hladké mouky
120 g másla pokojové teploty
120 ml smetany ke šlehání
1 žloutek
1 bílek na potření

Z přísad vypracujte vláčné těsto a nechte ho hodinu odpočinout v chladu. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů.

Posypte pracovní plochu moukou, těsto rozválejte a nakrájejte na proužky o rozměrech asi 1×16 cm. Natočte je na kovové trubičky, potřete vajíčkem (není nutné, já potírala pouze bílkem) a upečte dozlatova; trvá to tak čtvrt hodiny.
Vychladlé kremrole sejměte z trubiček a naplňte krémem. Můžete je také uložit na chladné místo a plnit až před podáváním. Místo krému lze plnit bílkovým sněhem.
Pozn: jsou trochu jiné, než klasické z listového těsta, je dobré je opravdu plnit až před podáváním, jinak hodně vlhnou.

Vyzkoušela: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Pečeme cukroví. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

6 komentářů: (1438) Smetanové kremrole

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Zaplatpanbuh z tohohle testa nemusite delat jen kremrole (ja osobne nenavidim snih). Ale napriklad i slany tycinky (vid, Saso 😉 ) nebo zavin.
    Jo, tohle testo je skvely, dobre se s nim pracuje a je uzasne variabilni 🙂 .

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..