(1439) Nedělní rychlovka

2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru
2 vejce
3/4 hrnku mléka
3/4 hrnku oleje
Vanilkový cukr, Prášek do pečiva
3 – 4 hrušky, třtinový cukr na posypání

 Do mísy si dejte všechny suroviny, promíchejte (já použila šlehač) a nalijte na vymazaný a moukou vysypaný plech. Na vrch dejte oloupané a nakrájené kousky hrušek a posypte třtinovým cukrem. Pečte při 200°C do růžova cca 30 min (propečenost zkuste špejlí).

Poslala Ivana Peříčko a já se omlouvám za počítač, který mi uložil text někam, kde jsem dlouho nehledala a našla až teď.

Příspěvek byl publikován v rubrice Sladké pokrmy. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

17 komentářů: (1439) Nedělní rychlovka

  1. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Miluju hrnkový buchty, je to rychlé a nezašpiní se další nádobí. Podobný recept doma mám (1 hrnek mléka, 1/2 hrnku másla), ale tento vypadá zajímavě.
    Hrušky zrovna mají v obchodech za celkem slušné ceny, tož vyzkouším. A ten třtinový cukr navrch …. udělá při pečení krásnou krustičku.

  2. jarybarka napsal:

    Taky dělám hrnkové.Ale včera a dnes něco“lepšího „synátoŕi slaví 41.Tak dorty a řezy. To si dáme do nosa?

  3. kvetula.v napsal:

    Téměř stejný recepis mám v mém rozpadajícím se recepisovém sešitě opsaný už od máti, čili z dětství. Jen trochu míň oleje a víc mlíka. Pod názvem Bleskový koláč. Dává se na něj kdeco – ovoce, povidla, tvaroh… navrch žmolenka (drobenka). Rychlé, levné, chutné ?

  4. lida.f napsal:

    Vypadá to moc dobře, určitě ji upeču.
    U nás v poslední době frčí jogurtová buchta s borůvkami. Je jednoduchá a je vláčná a moc dobrá.

  5. Jiřina napsal:

    Buchtička vypadá mňam, mňam. Taky mám ráda hrnkové buchty a olej dávám skoro do každé. Teď jsem dělala hanácké s tvarohem a nahoře hodně potřené trnkama a drobenku. Dala jsem do těsta kousek másla a olej. Bylo jich 20 a vydržely 5 dní. Byly pořád měkké, to dělá ten olej.

  6. sharka.68 napsal:

    klasické těsto na Olejovou bábovku….klidně bych ty hrušky nastrouhala na hrubo a nalila to do tý bábovkový formy….

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..