(1443) Králík po ischijsku

1 králík nebo králičí díly
(olivový) olej
máslo
cibule, česnek
rozmarýn, tymián
červené víno
pasírovaná rajčata
sůl
pepř

Králíka naporcovat, máte-li celého, opéct na másle s (olivovým) olejem, pak přidat cibuli a česnek, osolit, opepřit, přihodit rozmarýn a trošku tymiánu. Poté podlít trochou červeného vína, přidat pasírovaná rajčata a dusit, až je maso měkké. Podle potřeby je možno zahustit záklechtkou. Nejvíce chutná s čerstvou bagetkou.

Recept si z dovolené přivezla Květa B.
(Foto ilustrační)

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

43 komentářů: (1443) Králík po ischijsku

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Králík domácí-nedomácí, z LIDLu nebo z PENNY – to máte fuk. Pokud neseženete, mám radu.
    Moje kamarádka má manžela, v němž babička v dětství vypěstovala odpor z ušáků až na úroveň hlášky „Furt králíka, každej den máme králíka! Ani Pinďa to už nežere. Viď, Pinďo, že už taky nechceš králíka?“
    A ta používá místo králíka krůtí stehna – ale prý musí být stažená a mít odseknutá „držátka“.

  2. sharka.68 napsal:

    Květo omlouvám se,nevím proč mne u názvu receptu napadlo,že ho musely bolet záda, proto byl sněden.. ischias je ischias 😀

    PS: ale vypadá to dobře….

  3. Francizska napsal:

    No, vypadá to fakt moc dobře. Dala bych si.

  4. Vera M. napsal:

    Já prosím upřesnit kolik vína, neumětel. Dobře – a kolik rajčat cca. Děkuji

  5. jarybarka napsal:

    To krůtí stehno je moc dobrý nápad.Jinak bych mohla zkusit ulovit něco kolem baráku.Běhaji tady asi 3 nebo 4 a tuhle jsem jednoho večer viděla a myslela si že je to srnka jak byl velkej.Ale jsou to zajíci ne králíci.

    • Haderach Kwisatz napsal:

      Hele, já u ní jednou jedla to krůtí stehno v úpravě zajíc – s divokým kořením. A je to zvláštní, ale když je kůže pryč, skoro bys to nepoznala. Jasně – zajíc má tmavší maso, ale fakt dobrý to bylo.

      • kveta.batkova napsal:

        Máš recht, taky jsem zkoušela krůtu alá zajíc na divoko a jak píšeš, bylo to moooc jedlé. Jo do toho ischijského králíka se ještě jako koření hodí bobkáč. Zapomněla jsem na něj asi proto, že ho dovám skoro do všeho, co trochu zavání středomořskou kuchyní a vlastně i naší.

        • Jana Macůrková napsal:

          U té středomořské kuchyně je bobkáč samozřejmostí, když si vzpomenu na ten šílený keř v Tisnu, ze kterého jsem ukradla pod rouškou tmy asi 30 listů…..

          • jarybarka napsal:

            Co to kradeš já ho pěstuju doma?

          • Jana Macůrková napsal:

            Pro Jarybarku – já už dneska taky, ale v roce 2000 jsem byla prvně v Tisnu, byl tam jeden jedinej vypálenej barák (prý nějakého srbského generála) a u něj byl právě ten obrovský keř. Tak jsem si z něj těch pár listů dovezla. Dneska mám strom jak krávu, listů na něm na 100 let svíčkový. Jen přemýšlím, když poroste tak rychle jak doteď, kam ho budu dávat tak za 5 let přezimovat.

  6. Jana Macůrková napsal:

    Nevím, co měl ten náš králík, ale ischias to nebyl. Ale u nás dneska také králík (spíš kousky z králíka). Recept samozřejmě dám, ale až někdy….

  7. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Jezte králíky, teď říkali v telce, že téměř fšecky ryby u nás zakoupené obsahují velké množství rtuti. Jarní Bárko, co budeme dělat?
    Toto vypadá výborně a určo někdy vyzkouším. Díky Květko.

  8. kvetula.v napsal:

    Králičí masíčko můžu. Vyrostla jsem na něm a nikdy se mi nezprotivilo.
    Tento recept vypadá zajímavě. Jen mám problém s vínem v pokrmu. A můj mužskej taktéž. Tak dumám, jak hodně by chuťově uškodilo to víno vynechat? ?

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..