(1450) Drbáky

aneb chlupaté knedlíky po třistašedesátéosmé 🙂

vařené brambory
syrové brambory
Solamyl
hladká mouka
sůl
pepř

Třetinu brambor uvaříme den předem ve slupce a necháme vychladnout.
Přibližně 2/3 syrových brambor nastrouháme na jemno, dáme do utěrky a vymačkáme z nich vodu do misky. Den předem uvařené brambory oloupeme a nastrouháme. Smícháme s vymačkanými brambory, přidáme usazený škrob z misky, trochu solamylu a hladké mouky, sůl a pepř a umícháme hustší těsto. Namočenýma rukama tvarujeme knedlíky a vaříme v osolené vodě asi 15 minut.

Recept poslala Olina Musilová: „Množství mouky a škrobu neuvádím, protože pokaždé vařím jiné množství knedlíků, ale když si nejsem jistá, dám nejdřív jeden knedlík uvařit.“

Příspěvek byl publikován v rubrice Babiččiny recepty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

8 komentářů: (1450) Drbáky

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    No, a já mám hned dva dotazy: fakt žádný vejce? A ty vařené nastrouhat na jaká očka?

  2. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    U nás klouzáky dělám já, ale ze syrových brambor+sůl+vajce+hrubá mouka. Nám chutnají ty do modra, ale tyto zkusím.?

  3. olinamusilova napsal:

    Knedlíky vařím tak, jak je psáno v receptu, vejce není třeba, protože solamyl drží těsto dobře pohromadě a už nemusím ani zkoušet knedlík uvařit, odhadnu podle množství brambor. A ty syrové brambory je nejlepší strouhat na ostrém( čtverečkovaném ) struhadle, ale nevadí, když je nastrouháme na malé nudličky.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..