(1452) Sekaná pana nadlesního

0,8 kg vařeného, mletého masa z divočiny
(já měla srnčí krk, jinak kančí, jelení)
0,8 kg mletého vepřového masa  (plec, bůček)
3 celá vejce
2-3 žemle – namočené a vymačkané
2 ks cibule
10 dkg špeku
sůl
koření do divočiny a staročeské koření
(asi po 3 lžičkách – podle vašich chutí)

Maso z divočiny dám vařit společně s divokým kořením  (jalovec 3 kuličky, nové koření a celý pepř), uvařené maso oberu od kostí a semelu společně s cibulí  a špekem.
Přidám vejce, mleté maso vepřové, vymačkané žemle a koření. Dobře propracovat, když se směs zdá hutná, tak trochu studené vody přidám. Masovou směs namačkám do pekáče, na pečící papír, upeču. Nedělám šišky, tím, že je tam vařené maso, tak šišky rády popraskají.

Recept i foto poslala: Helenka Vojtová

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

5 komentářů: (1452) Sekaná pana nadlesního

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Tohle je dnešní druhý recept od Jany, která dnes byla zdravotně indisponována.

    Vzhledem k tomu, že se číselně špatně uložil, musela jsem ho přeuložit, čímž zmizel koment od Úsměvky:

    „Helenko, ty praskliny na sekačce mám nejraději, popravdě se tady u nás o ně pere celá rozvětvená rodina. To je stejné jako nádivka, kterou peču společně s kuřetem, ale vedle něj. O tu připečenou nádivku v kastrolu je také bitka největší .“

  2. olinamusilova napsal:

    Dala bych si, sekanou mám moc ráda, zvlášť, když se do ní dá domácí uzený špek, to je pak vůně. A když náhodou popraská, nevypadá moc hezky, ale na tom nezáleží, stejně nic nezbyde.

  3. jarybarka napsal:

    Sekaná je v plánu zítra.Jen bez té divočiny.Koření divočinka a staročeské používám ráda.

  4. sharka.68 napsal:

    Inko, nemohla bys sem prosím dát tvůj recept na tu skvělou kančí sekanou?

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..