4 kg jablek, dobře vyzrálých
2 vanilkové pudinky
cukr podle kyselosti jablek
Jablka oloupeme, nakrájíme na kousky, přičemž vykrájíme jádřince.
Do patřičně velkého hrnce nalijeme cca 2 dcl vody, nasypeme jablka a rozvaříme na kaši.
Aby byla přesnídávka hladká, ještě rozvařená jablka rozmixujeme,
Mezitím nalijeme do kastrolku 0,5 l vody, uvaříme hustý pudink a smícháme s jablečnou kaší.
Podle potřeby dosladíme.
Dobře promícháme, nalijeme do sklenic a sterilujeme ½ hodiny při teplotě 80 – 90 st.)
Recept mi poslala Alenka z Velimi, foto Vlastik.
Tuhle přesnídávku jsem taky kdysi dělávala, když byly děti malé.
já nevim, mě tam vadí ten pudink…ale to je můj problém, já ho prostě nerada….