(1454) Špagety na zelí

1 menší cibule
pepř
kari
1 balení špaget
1/2 malé hlávky zelí
niva
olej
2 větší stroužky česneku

Uvaříme (nepřevařit) špagety, scedíme a necháme trochu vychladnout.

Na oleji zesklovatíme na jemno nakrájenou cibuli,přidáme česnek ( můžeme rozmačkat nožem a na jemno nakrájet nebo nastrouhat) a necháme rozvonět. Přidáme část špaget a při míchání necháme zesklovatět. Když se přichytí ke dnu není na škodu. Přidáme jemně nakrájené zelí (množství podle oka a chuti). Přikryjeme a necháme dusit tak dlouho,až zelí částečně změkne. Nemělo by být úplně měkké. Posypeme kari,zamícháme (špagety musí mít barvu do žluta) a opepříme. Dáme na talíř a osypeme strouhanou nivou.

PS: Pozor na druh kari. Některá jsou dost aromatická a přebíjí všechny chutě. Podle toho dávkovat.

Experiment poslal a vařil: Petr Zeman

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

14 komentářů: (1454) Špagety na zelí

  1. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Tady tomu nerozumím …. „přidáme část špaget“ … co s tím zbytkem uvařených špaget?
    Asi bych si tam dala jiný sýr, ta niva mi ke kari a zelí moc nejde, ale tisíc lidí, tisíc chutí.?

  2. jarybarka napsal:

    A já bych dala místo bílého hlávkového klidně pekingské.Rychleji změkne a je přitom krásně křupavé jemné a myslím že snese i to kari?

  3. Haderach Kwisatz napsal:

    Delam klasicke flicky se zelim, tohle mi prijde trochu divoky. Ale proti chuti…

  4. Vera M. napsal:

    Decka, něco odjinud. Myslím, ze už to tady psala Jirinka, ake dnes vyzkoušela silikonovou formu na ořechy také Veverka a 100% spokojenost. Já si ji teda taky zakoupim. Ořechy jsou u děti číslo 1 a vloni se mi nechtěly vYklopit ani vřele ani trošičku vychladle, marnost. Sice další volovina doma, ale taková , co budu používat

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..