1 velká hruška
žervé
1 lžíce medu
přepuštěné máslo
vlašské ořechny
brusinky nebo rozinky
toustový chléb, celozrnné pečivo
Rozehřejeme máslo a přidáme na plátky nakrájenou hrušku. Chvilku opékáme a vmícháme lžíci medu, kterou necháme zkaramelizovat a s hruškami promícháme.
Toustový chléb můžeme opéct, namažeme žervé a poklademe orestovanými hruškami. Na závěr posypeme vlašáky a brusinkami.
Recept poslala Úsměvka: „Já neměla tousťák, tak jen pokrájené celozrnné pečivo. Je to dobré a jedlé.“
a když se to žervé trochu vyšlehá se smetanou , a místo toastu se dá opečená(nasucho) vánočka nebo se udělají vafle…to je dobrota..a klidně dejte i nakládané jeřabiny….
PS: vlašské ořechny je dobrej terminus technikus 😀
A takhle vy si doma mlsáte?Já hrušky straaašně ráda.A sharka to ještě podtrhla tou vánočkou.To zas budou žrací orgie.Už se těším na ty diety po vánocích.
Já chci huršušku!!!!???a ty ořechy můžou bejt taky!!
Usmevko, promiň, na recept se musím ještě poradně podívat . Ale!!
Volala mi Jana Macurkova . Už je doma !!
Ptala se , zda jsem v pořádku , vzhledem k tomu, co de v Ostravě děje a děkuji za tu starost .
Jana Vás zdravi a prý se neobjeví dříve než příští týden . Helenka vám to upřesni . Nojo , tentokrat ten advent děs a běs
Nejsem schopná vylézt na podkroví k počítači a na tabletu se mi píše blbe
Taková zdravá ňamka ?
Pro mne je tam moc cukru – prý mám omezovat i ten přírodní ?
Ale když vnouček může papkat český med, proč by nemohl i medové hruštičky? Receptík přepošlu ??