(1464) Roláda z bůčku aneb kalorická bomba

1 kg mletého bůčku
1 šlehačka
sůl
pepř
vejce
šunka

Maso a šlehačku  promíchejte a nechte odpočinout do rána. Potom přidejte sůl, pepř a dobře propracujte.
Igelitový sáček posypte moukou nebo strouhankou, vyválejte z masa placku, na tu rozprostřete usmažená vejce (minimálně 5), navrch dejte plátky kvalitní  šunky a smotejte do rolády.

Roládu potřete  rozšlehaným vejcem a dejte  péct, vzkazuje Úsměvka.

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

50 komentářů: (1464) Roláda z bůčku aneb kalorická bomba

  1. Vera M. napsal:

    No vida , a už mám další jednoduchý recept na Vánoce . Budu mít hooodne moooc lidi a bojím, co navarit a napect. Tohle mi bodne !!!
    Letos si píšu seznam, tak sup tam buckovou roladu

  2. Veverka napsal:

    Super roláda se šlehačkou, znám a dělám, na půl kila masa dávám 4 vejce, roláda je jemná, všem moc chutná.

  3. Haderach Kwisatz napsal:

    Já přidávám i jinou náplň – někdy třeba kyselou okurku nebo vajco natvrdo (vypadá to hezky na řezu) a nebo třeba sýr – ovšem s goudou už je to spíš kalorická atomovka 🙂

  4. a.rena napsal:

    Kdysi jsem měla recept, který někam zapadl a já na něj postupem času zapomněla. Takže už mám zapsáno a za připomenutí tímto děkuji. Vánoce přicházejí!

  5. bozena.fialova napsal:

    Dělám podobnou, jen v receptu je smíchat maso se šálkem studené vody a hned osolit. Se šlehačkou zkusím. Plát posypu drobně nakrájenou cibulkou a opepřím, vyložím slabě nakrájenou anglickou slaninou, na ni kvalitní slabé párky, vejce natvrdo na šestinky, kyselé okurky a naloženou červenou papriku. Když mám, ještě po délce rozkrojím pórek (podle mohutnosti na půl a čtvrtinu) a dám ho po celé délce rolády.
    Zamotám, uhladím a nahoru na ta hovádka dám zbytek plátkové anglické. Je to jedlé, ale jak kdysi o něčem napsala Haderka, zdravé asi jako skok z okna. :-))

  6. jarybarka napsal:

    Já jí taky dělám a plním smaženicí z lesních hub! (Cibulka houby vajíčka)Strašně to voní a ještě vic chutná.Ólalá.

  7. lakysa22 napsal:

    Já omkurku ne, nemám ji ráda teplou, za stdena v nářezu jojo.. dávám nažloženou kapii, ty lesní houby jsou prima nápad, ale smažit je nebudu, tám je tam rovnou ze skelzenice..?

  8. Francizska napsal:

    Kalorická bomba to musí být, ale moc dobrá. Už se těším, jak udělám.

  9. Haderach Kwisatz napsal:

    Zítra recept později, okolo osmé zhruba.

  10. kvetula.v napsal:

    Já bych řekla, že tenhle recept se od r. 102 poněkud liší. Jednak je čistě z bůčku a druhak co mne hned zaujalo- ještě nikdy jsem sekanou před pečením vejcem nepotírala.
    Bůček mám , určitě brzo vyzkouším ? 😎

  11. Francizska napsal:

    Jo, taky miluji teplou okurku. Otáčky nebo znojemskou. Mňam.

  12. olinamusilova napsal:

    Já mám ráda vše z mletého masa, ale můj drahý ne, jen občas karbanátky, neví, o co přichází.

  13. lakysa22 napsal:

    A já někdy potřu ptáčky křenem, přidám hořčici, šunku, kousek kolbásky, kousek vejce a kapii. Ptáčka zamtotaného kilomertem nití popráším moukou s červenou parpikou, osmahnu a dám dusit. Ten křen ochutí i tu omáčku – dostala jsem na to chuť!!!

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..