1 kg mletého bůčku
1 šlehačka
sůl
pepř
vejce
šunka
Maso a šlehačku promíchejte a nechte odpočinout do rána. Potom přidejte sůl, pepř a dobře propracujte.
Igelitový sáček posypte moukou nebo strouhankou, vyválejte z masa placku, na tu rozprostřete usmažená vejce (minimálně 5), navrch dejte plátky kvalitní šunky a smotejte do rolády.
Roládu potřete rozšlehaným vejcem a dejte péct, vzkazuje Úsměvka.
No vida , a už mám další jednoduchý recept na Vánoce . Budu mít hooodne moooc lidi a bojím, co navarit a napect. Tohle mi bodne !!!
Letos si píšu seznam, tak sup tam buckovou roladu
No já mám teď pořád hoodně moc lidí buďto dceři na stavbě nebo v lese, toto se mi fakt hodí,určitě bude co nejdřív.
Super roláda se šlehačkou, znám a dělám, na půl kila masa dávám 4 vejce, roláda je jemná, všem moc chutná.
Fakt na půl kila masa i tu šlehačku i 4 vejce ?
Věruš, přesně tak.
Recept č. 102. Dělala jsem z kilo masa a 6ti vajec, 3 úzké rolády, které pak můžeme krájet jako jednohubky, třeba na silvestra. K tomu jsou na obrázku ještě plněné rohlíky.
No jo – tak pardon 🙁
Vůbec se neomlouvejte. Od Úsměvky jde přece o jiný recept. Ten je spíš když chci vařit oběd a ten můj zase jako jednohubky. A díky za připomenutí, ten Úsměvčin brzy udělám.
Patří to i Úsměvce
Imeldo, přiznávám, že než jsem to odeslala, tak jsem hledala, zda zde recept není, ale dala jsem vyhledat sekaná.
Omlouvám se, že jsem poslala stejný recept.
Já to nepovažuji za duplicitní recept. Je trochu jiný. Já bych klidně pro takové byla. Vždyť dáváme to , co máme rádi.
Já přidávám i jinou náplň – někdy třeba kyselou okurku nebo vajco natvrdo (vypadá to hezky na řezu) a nebo třeba sýr – ovšem s goudou už je to spíš kalorická atomovka 🙂
hrášek nebo kapii, párek a hlavně ty smažený vejce ..ježiši,tuhle roládu dělá moje máti už víc jak 50 let 😀
To chci!!!!
To zvládne i Vlastík 🙂
To, já vím, ale nemám zatím na nic moc chuť. Dneska líčka na houbách, zítra klobáska s trocho salátu. Spíš mám kyselé chutě, meruňkový kompot ve mne zasyčel, asi přijdou na pořad dne kyselé okurky. Ne, nejsem v jiném stavu.
Kdysi jsem měla recept, který někam zapadl a já na něj postupem času zapomněla. Takže už mám zapsáno a za připomenutí tímto děkuji. Vánoce přicházejí!
Nemáš zač, také občas zapomínám a tady je to úžasný, vždy se najde někdo, kdo připomene, že už jsem to dlouho nevařila. ?
Dělám podobnou, jen v receptu je smíchat maso se šálkem studené vody a hned osolit. Se šlehačkou zkusím. Plát posypu drobně nakrájenou cibulkou a opepřím, vyložím slabě nakrájenou anglickou slaninou, na ni kvalitní slabé párky, vejce natvrdo na šestinky, kyselé okurky a naloženou červenou papriku. Když mám, ještě po délce rozkrojím pórek (podle mohutnosti na půl a čtvrtinu) a dám ho po celé délce rolády.
Zamotám, uhladím a nahoru na ta hovádka dám zbytek plátkové anglické. Je to jedlé, ale jak kdysi o něčem napsala Haderka, zdravé asi jako skok z okna. :-))
Boženko když si k tomu dáš kopici zeleninového salátu tak je to už skoro dietni???
Jojo, asi jako když z toho okna opatrně vylezeš 🙂
Zeleniny má v té sekačce víc než dost – cibulka, okurky, papriku, pórek. To má dietní ??
Já i obyčejnou sekanou balím do plátků anglické slaniny, je prostě o level výš.
Já jí taky dělám a plním smaženicí z lesních hub! (Cibulka houby vajíčka)Strašně to voní a ještě vic chutná.Ólalá.
Takový chutě a já právě obědvám kolínka co zbyly od včera ,posypané tvarohem.
Nemám čas vařit, v práci padá jedna děvucha za druhou nebo jejich děti. Už tady budu za chvíli sama. Na neděli chystáme velkou oslavu tatínkovi, má 85let a naše rodina čítá 44 lidiček. Možná se bude hodit i tento recept.
Tatínkovi přeju do dalších mnoha let hodně zdraví a lásky jeho nejbližších a vám všem, ať se oslava vydaří.
Popřej mu, prosím, k tak krásnému věku hodně zdravíčka a pohody
Nojooooo, už vidím ten oválný talíř a tam kolečka plněna houbami a jiná a jiná , super
Já omkurku ne, nemám ji ráda teplou, za stdena v nářezu jojo.. dávám nažloženou kapii, ty lesní houby jsou prima nápad, ale smažit je nebudu, tám je tam rovnou ze skelzenice..?
Taky nemáš ráda ptáčky? Představa teplé okurky je šílená, souhlasím.
A ja v tom nejvic miluju tu vokurku, teplou, mnaaaaam 😉
Já ptáčky vůbec nejím, páč ten okurek cítím i z omáčky. Moje mamina mi vždy dělala spešl roštěnky. A já ptáky nedělám vůbec, ať si to udělají doma. ?
Jo, taky miluji teplou okurku. Otáčky nebo znojemskou. Mňam.
Nebo Stroganoff, tam ty okurky dávám
A do ptáčků ta okurka patří, já ji nakrájím i do omáčky i s vajíčkem natvrdo vařeným.
A takový znojemský guláš s nastrouhanými kyselými okurkami, zalité trochou smetany!
Slintaaaaaaam
Kalorická bomba to musí být, ale moc dobrá. Už se těším, jak udělám.
Zítra recept později, okolo osmé zhruba.
Večer, prosím???
Rano!
Já bych řekla, že tenhle recept se od r. 102 poněkud liší. Jednak je čistě z bůčku a druhak co mne hned zaujalo- ještě nikdy jsem sekanou před pečením vejcem nepotírala.
Bůček mám , určitě brzo vyzkouším ? 😎
Jo, taky miluji teplou okurku. Otáčky nebo znojemskou. Mňam.
Ne otáčky, ale ptáčky.
Já mám ráda vše z mletého masa, ale můj drahý ne, jen občas karbanátky, neví, o co přichází.
A já někdy potřu ptáčky křenem, přidám hořčici, šunku, kousek kolbásky, kousek vejce a kapii. Ptáčka zamtotaného kilomertem nití popráším moukou s červenou parpikou, osmahnu a dám dusit. Ten křen ochutí i tu omáčku – dostala jsem na to chuť!!!
Já už dávno nemotam, sepnu tak 3-4 těmi ostrými paratky
Prtože jsi škovná! Já to spínala jen jednou, a od té doby zase mtotám…
Taky nemotam, rovnou delam maso na mensi platky, vsechno, co tam patri dam do omacky a nakonec si kazdy da na talir vejce natvrdo…. A to s tim krenem muze byt moc dobre….
Rozstřelené ptáčky