12 dkg polohrubé mouky
12 dkg cukru moučky
12 dkg másla / Hery
12 dkg mletých mandlí
2 žloutky
3 žebra čokolády na vaření z 20 dkg čokolády Lidl natrouhané na hrubo (nerozpouštět)
Všechny suroviny spojíme , pracovat rychle aby se čokoláda neroztála, aby v těstě zůstaly kousky čokolády. Vyválíme asi na 3 mm a vykrajujeme obloučky nebo jiné tvary podle uvážení. Na plechu dáváme kousky více od sebe, nabudou. Po upečení nechte trochu zchladnout na plechu, je to velice křehké.
„Po vychladnutí máčím polovinu do čokolády a zdobím mandlí. U nás oblíbené cukroví už asi 40 let, nesmí chybět nikdy.“ píše Helča Vojtová
Hm, mandle mám moc rada, na kolik a jak dlouho se to pece ? Děkuji
peču na 160 st. do světle růžova , ale je to podle trouby různé. Těsto je hodně křehké a je to třeba ohlídat.
Moc pěkné cukroví a chutná určitě výborně. Jsi šikulka Helenko.
Mám velmi podobný, oblíbený recept na skořicové hvězdičky (556) – když do poloviny dám místo koření čokoládu a pak v čokoládě omočím, budou hned 2 druhy ??
Taky sei líbí mám ráda máčené v čokošce
Zitra zase pozdeji 🙂
Tak tohle se mi líbí. Ovšem letos to nebude. Letos bude kdeco, ale nic ze pšenice. Krom Dorostenky i Benjamína s nastoupivší pubertou vykazuje známky intolerance pšenice. A než se to rozklíčuje, tak ani špalda nebude… Tak letos sušené ovoce, vořeši, voříšci, pohanka a čokoláda… No a já si upeču nějaké slanoví, místo něhož si holky budou žužlat klobásy a uzený. Ještěže se salát obejde bez mouky a ryba se dá obalit v kdečem. Jestli to takhle půjde dál, příští rok už budeme jíst jen kapustu a bůček…