(1466) Zelená pánev

vepřová kýta
brokolice
pórek
kukuřice (konzervovaná nebo mražená)
sádlo
sůl, pepř
bylinky dle chuti

Sádlo rozpálíme na pánvi a vložime kýtu nakrájenou na menší kostky. Zprudka osmažíme, protřepáváme. Když maso chytne zlatou barvu, osolíme a opepřime a přidáme bylinky jaké kdo má  rád. Podlejeme vývarem nebo vodou a dusime téměř do měkka. Pak přidáme brokolici rozebranou na růžičky a zelené části pórku a ještě chvilku podusíme aby byla zelenina na skus. Kukuřici přidáme jenom prohřát.

„Podávám  s nudlemi soba.“ píše Jarybarka. (Kdo neví, to jsou japonské pohankové nudle, pro nás vypadají trochu zvláštně, protože jsou světle hnědé.)

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

20 komentářů: (1466) Zelená pánev

  1. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Jéééé, marně jsem přemýšlela, co dnes k obědu. Maso mám, brokolice a pórek jsou v mrazáku, tak bude toto. Jen kuřici tam nedám. Díky ?

  2. Vera M. napsal:

    Musím mrknout na ty SOba, tvoje recepice jsou všechny super a přitom jednoduché a logické

  3. BOYE napsal:

    Jo, tak tohle proběhlo před třemi dny, ale s krůtou. Od rána bylo jasno, že je třeba zvýšit procento eintopfů, neb myčka se odebrala do věčných lovišť a já zjistila, že holky neumí mýt nádobí v ruce. Odpoledne tlak na okamžité zpracování mnoha věcí ve směsi postavené na zvýšené spotřebě masa a zeleniny zesílil faktem, že kleknul mrazák a odebral se za duhou a myčkou… Naštěstí k večeru dorazil posilovač signálu, tak jsem ho vyzkoušela po připojení tím, že jsem akutně po netu sháněla lednici. No, za patnáct stovek máme malou lednici s minimrazákem (jedno velké a jedno malé šuple, velikost chladničky standard), ale hlavní je, že se mi podařilo všechno zachránit. A už zase mám spojení se světem!!! Tak to bez myčky nějak vydržim. Zatim. Jestli se děvenušky nenaučí včas to nádobí mýt, tak budu muset i pro ni na bazar. Ony furt vaří, ale zásadně nemejou…

  4. kvetula.v napsal:

    Tohle rozhodně vyzkouším, jen bez toho soba (aby někde Santovi nechyběl?)
    Díky za vysvětlivku, co to je, ještě jsem to nepotkala, musela bych googlit. Takhle aspoň vím, kde případně v obchoďákách shánět. Zkusím s jinou těstovinou ? 😎

  5. jarybarka napsal:

    Zrovna v této době,kdy je doma spousta jiné práce jsou tyto rychlovky z jedné pánve fajn.

  6. Jiřina napsal:

    Ta pánev vypadá opravdu kouzelně, je to nádherně osvětlené, skoro jakoby přicházelo jaro. Nikdy jsem o japonských pohankových nudlích neslyšela. Jsou k dostání běžně ve větších obchodech /Kauf, Lidl, Albert/, nebo jen ve speciálních obchodech? Sice teď doma nemám potřebné suroviny, ale určitě udělám. Díky. 🙂

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..