(1497) Sekaná v listovém těstě

mleté maso (ideálně mix vepřového a hovězího)
koření dle chuti a zvyklostí
1 PL plnotučné hořčice
sůl
pepř
(vejce)

Všechny ingredience vložíme do mísy, řádně prohněteme a vytvoříme šišku. Poté sekanou přendáme na plát listového těsta, zabalíme, potřeme vejcem, přendáme na plech s pečícím papírem, propícháme vidličkou a upečeme.

Recept poslala Úsměvka.

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

33 komentářů: (1497) Sekaná v listovém těstě

  1. sharka.68 napsal:

    dělávám s menší odchylkou- napřed skoro upeču tu sekanou,pak ji nechám vychladnout, zabalím do těsta a dopeču…kdysi jsem to zkusila jak píše Úsměvka a těsto bylo až moc a sekaná uprostřed nedodělaná… jo,říkáme tomu „dělnický Welington“..

    a dobrý je dát do sekaný celá oloupaná uvařená vejce , má to krásnou mozaiku…
    nebo do mletiny zamíchat vyždímaný,překrájený kysaný zelí….

    jo, holky- nenarazily jste někde krom Makra,na filo těsto?

  2. jarybarka napsal:

    Sekanou mám v plánu ale bez lískového.koupila jsem obrkapustu tak bude kapustomasová.2 šišky aby zbyla na druhý den ke špenátu s brknedlikem.oblíbená kombinace.a studená s okurkou.

  3. a.rena napsal:

    Víte, že je trestné dělat chutě hned po ránu? A trest: upéct, zabalit, poslat. Nejvíc tu s kapustou. Jen doufám, že to stihnete do oběda. No, počkám a může to být i večeře. ?

  4. jarybarka napsal:

    Tak si počkej protože to je plán na víkend.?Dnes jsou povidlové taštičky od fčéra ?

  5. Jana Macůrková napsal:

    U nas dneska gulas s kolinkama a zitra zapecene brambory se salamem a vajickem. Aby to bylo rychle, jeste porad mi dela problem stat u plotny.

  6. lakysa22 napsal:

    Seklaná bude až příští týden.. vejce někdy dávám a kapiii, v těstě mám sejtejnou zkušenost jako Sharka. Třeba byla moc velká, a těsta málo. Zuksím malou priorci. A jak jsem četla – vyždímaný-
    naskočil mi HADR??? no jo, to je to rrychlé čutení.

  7. 60anda napsal:

    Já balím sekanou do plátků anglické slaniny, o tu opečenou slaninu je největší boj.
    Moje babička potírala sekanou místo vajíčkem hořčicí, udělala krásnou kůrku.

  8. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Já teda nikdy neměla problém s tím, že by sekačka byla nedopečená, ale asi je to tím, že dělávám 2 menší.
    Jinak musím napsat, že se mi takto nikdy nestane, že by byla vysušená a to těsto je vždy krásně křupavé, o to je také frc. Jen naposledy mi popraskalo, tak vzhledově to nebylo nic moc, ale sežpapala se stejně celá ??

  9. lida.f napsal:

    Také potírám sekanou plnotučnou hořčicí. Než dám sekanou do pekáče, pokladu dno cibulí nakrájenou na plátky. Takto se mi sekaná nepřipeče k pekáči.

  10. Francizska napsal:

    Tedy, děláte mi chutě. Příští týden to snad jistí.

  11. kvetula.v napsal:

    Nikdy jsem nedělala sekanou v „kabátku “ Budu se muset polepšit…
    Asi pro začátek bude ta hořčice – to jsem taky neznala ?

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..