mleté maso (ideálně mix vepřového a hovězího)
koření dle chuti a zvyklostí
1 PL plnotučné hořčice
sůl
pepř
(vejce)
Všechny ingredience vložíme do mísy, řádně prohněteme a vytvoříme šišku. Poté sekanou přendáme na plát listového těsta, zabalíme, potřeme vejcem, přendáme na plech s pečícím papírem, propícháme vidličkou a upečeme.
Recept poslala Úsměvka.
dělávám s menší odchylkou- napřed skoro upeču tu sekanou,pak ji nechám vychladnout, zabalím do těsta a dopeču…kdysi jsem to zkusila jak píše Úsměvka a těsto bylo až moc a sekaná uprostřed nedodělaná… jo,říkáme tomu „dělnický Welington“..
a dobrý je dát do sekaný celá oloupaná uvařená vejce , má to krásnou mozaiku…
nebo do mletiny zamíchat vyždímaný,překrájený kysaný zelí….
jo, holky- nenarazily jste někde krom Makra,na filo těsto?
Šárko to zelí je epes nápad ale syrové??
jo, nakládaný zelí-kysaný…nedává se ho tam moc, rozsypala by se ta mletina…..
Jojo a to já tak ráda to zelí že bych ho dala i klíďo kolem sekané a pekla tak.Uvnitř i okolo.
Si tu sama dělám chutě a tady ty taštičky…bezmasé dny?
Jen on-line – Ráj delikates. Ale s poštovným se to fakt nevyplatí.
Tesco, Košík na ty jsem narazila já, ale nikdy jsem ho nekupovala. Já zase pro změnu chci lavaš, ale vždycky dorazim do krámu s křížkem po funuse… 🙂
díky, tak mi zbejvá zas jen to Makro….občas se dá teda sehnat v bulharskejch prodejnách, ale tu tady nemáme 🙁
Sekanou mám v plánu ale bez lískového.koupila jsem obrkapustu tak bude kapustomasová.2 šišky aby zbyla na druhý den ke špenátu s brknedlikem.oblíbená kombinace.a studená s okurkou.
Víte, že je trestné dělat chutě hned po ránu? A trest: upéct, zabalit, poslat. Nejvíc tu s kapustou. Jen doufám, že to stihnete do oběda. No, počkám a může to být i večeře. ?
Tak si počkej protože to je plán na víkend.?Dnes jsou povidlové taštičky od fčéra ?
My dnes metyju. Mňam!
U nas dneska gulas s kolinkama a zitra zapecene brambory se salamem a vajickem. Aby to bylo rychle, jeste porad mi dela problem stat u plotny.
Seklaná bude až příští týden.. vejce někdy dávám a kapiii, v těstě mám sejtejnou zkušenost jako Sharka. Třeba byla moc velká, a těsta málo. Zuksím malou priorci. A jak jsem četla – vyždímaný-
naskočil mi HADR??? no jo, to je to rrychlé čutení.
vidíš, to mne nenapadlo 😀
Takže 4 malý sekačky jednoporcovky 🙂 OK
To je nápad ! Nebo ještě více malých, sekaná je mooooc dobra?. Dej ji sem , nezbude ??
Já balím sekanou do plátků anglické slaniny, o tu opečenou slaninu je největší boj.
Moje babička potírala sekanou místo vajíčkem hořčicí, udělala krásnou kůrku.
Taky dávám navrch slaninu ale boj není ozobu ji pri kontrole pečení???
Recept c. 2 🙂
Tchyne ji balila do veprove branice, ale ta neni tady nikde k sehnani. Jen v Makru maji Babiccinu sekanou prave s tou branici.
Tak to jsem v zivote ani nevidela
U nás se dá bránice koupit celkem běžně. Ale nekupuju, nejsem naučená. Při zabijačce jsme ji mleli do jitrnic.
V krámě jsem si jí nikdy nevšimla, ale z domácích pašíků taky končila v jitrnicích ?
U nás se jí říká záclona. Já jí nepoužívám skoro nikdy, ale moje máma dělávala to, že když bylo k sehnání málo masa, stavěl se dům a bylo třeba krmit miliony pomocníků, nastavovala sekačku spoustou zeleniny a jiných vylomenin, balila šišky do záclony, aby se nerozpadla. Nebo když dělávala plněnou, která vždycky v nejnevhodnější situaci praskla. A vždycky na ni se zájmem koukám v masně (celkem běžně), ale nakonec ji vlastně nikdy nekoupim…
ale jo, určitě, pokud jsi byla někdy na zabíjačce….u nás je na objednání u řezníka….
Já budu dělat ze sekaný závitky ve vepřovém masíčku, jestli jenom pečený, nebo s nějakou omáčkou, to uvidím, jak budu mít náladu a jak mi bude. Pořád je to jak na houpačce.
Taky delam s horcici a nikdy nepraskne…
Já teda nikdy neměla problém s tím, že by sekačka byla nedopečená, ale asi je to tím, že dělávám 2 menší.
Jinak musím napsat, že se mi takto nikdy nestane, že by byla vysušená a to těsto je vždy krásně křupavé, o to je také frc. Jen naposledy mi popraskalo, tak vzhledově to nebylo nic moc, ale sežpapala se stejně celá ??
Také potírám sekanou plnotučnou hořčicí. Než dám sekanou do pekáče, pokladu dno cibulí nakrájenou na plátky. Takto se mi sekaná nepřipeče k pekáči.
Dobry napad….
Tedy, děláte mi chutě. Příští týden to snad jistí.
Nikdy jsem nedělala sekanou v „kabátku “ Budu se muset polepšit…
Asi pro začátek bude ta hořčice – to jsem taky neznala ?
Ani já to s hořčicí neznala. Příště vyzkouším.