(1500) Večeře pro kovboje

Obyčejně vaříme
talíře plné krás.
Někdy ale zjistíme,
že nám došel čas.

Udělám jim reklamu,
možná sklidím pohanu.
Bonduelle fazole
máme rádi na stole.

 

Princip je jasný, tak jen několik připomínek. Tyhle fazole (zde Hot tomato a Barbecue) už nevyžadují žádnou další úpravu, tím je můžete leda pokazit. Nejlepší způsob je ohřívat otevřenou (!) konzervu ve vodní lázni. Pokud ji budete ohřívat zavřenou, v horším případě si opaříte obličej, v lepším budete malovat strop 🙂  A je jasný, že přiložená uzenina není podřadnej buřt, kterej maso neviděl ani z rychlíku – chce to fakt dobrý špekáčky. Hladovcovi můžete přidat kus chleba 🙂

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

72 komentářů: (1500) Večeře pro kovboje

  1. Jana Macůrková napsal:

    Pozde. Uz jsme tu 3 kg konzervu sezrali…..

  2. lakysa22 napsal:

    Šla jsem si sem pro recpect –
    to zas bude krása!
    Mïsto toho na mě civí
    fazole a klobása!
    Která asi zavistlice
    zcizila pseudonym Haderach?
    Zítra nám tu nabídne
    třeba párek a hrách!!
    Helenko, jako fór je to dobrý, ale jestil to myš líš vážně, tak to hsem zklamaná!!
    Od kuchatky Tvé kvality jsem čekala něco víc…?

  3. lakysa22 napsal:

    A navíc je to s tskovým hezkým číslem – to chtěloněco EXTRA!! No, kydže to vezmu kolem a kolem, tak to extra je…?

  4. sharka.68 napsal:

    Hadérko,
    jako dlouholetý člen Western corralu ti sdělím jedno sladké tajemství – kovbojové párky a klobásy nejedli, kde by k nim přišli???? Měli jen fazole, do nich se krájel špek, když byl nebo,když něco ulovili , tak si pekli maso, když se jim zranil dobytek a museli ho zabít,tak měli hovězí…
    základem jejich stravy byly fazole, sušené maso a kafe…pokud byla mouka,pekli si takové moučné placky na horkých kamenech nebo na pánvi… fazole měli suché…sice už v jejich době byly konzervy, ale kdo by se s tím na koni tahal,pytlík s fazolemi se dal dát kamkoli..v sedlovejch kapsách nebo na mule, kterou musíš mít sebou,se vezly potřebné věci, konzervy mezi nimi nebyly ….

  5. Vera M. napsal:

    Mi to teda připomíná snídani v prázdninovém hotelovém resortu

  6. bozena.fialova napsal:

    Fazole z konzervy máme moc rádi a po opečených buřtech se můžeme utlouct, ale ruku na srdce, je tohle ještě vůbec recept a navíc „jubilejní“?

  7. blahovka.h napsal:

    No, pokud mám být hodná, tak máš hezky opečený buřty :-). A pokud mám napsat svůj názor, tak bych tam flákla ještě volský voko a jako večeře by to v případě nedostatku času šlo, ale na jubilejní recept??? Nevím, nevím. . . . .

  8. jarybarka napsal:

    Nechápu co tady všechny remcàte máte plný talíř tak dlabejte.I když musím dodat,že i mí synové na vandru by tam lupli alespoň rajče a papriku aby to nebyly evidentně jen dvě vyklopené konzervy.

  9. Jana Macůrková napsal:

    Já dostala 3 kilovou konzervu (Heinz, modrá). Ale takhle pěkně barevné nebyly, musela jsem si je dochutit pořádně tmavým kečupem. A s klobáskou nebo párkem byly fajn. Až jsem přemýšlela, že tu obr pixlu vyfotím a dám je sem. Ale Haderach mne tentokrát předešla. Až dostanu další obrkonzervu, určitě vyzkouším.

  10. BOYE napsal:

    No, tak to je gastropeklo. Opravdu máme zapotřebí tady prezentovat konzervy a buřty? Do pytle, to snad i při nouzovém přespání v nejbubějším kempu uvařím něco složitějšího. Ani na apríla by mi to nepřišlo vtipný… Už do toho nebudu rýt. Jediné s čím na Bramboračce počítám, je sepisování nekrologu. Jestli nemáte co prezentovat, stačí říct. A myslím, že i ostatní se rády s něčím vytasí a něco pošlou. Přijde mi trochu rána pod pás rozesílat hlášky o tom, jak je receptů dost a že by se na ně dostalo až za dlouho a pak – při jubilejním receptu – je nejlepší vysypat na talíř dvě konzervy a buřt.
    Milá Bramboračko, za dobu své existence ses dostala od bratislavských řízků k plechovkovým fazolím. Přeju ti, abys přežila i dalších patnáct set a tu třítisícovku oslavila třeba pořádným biftekem a ne například bebe sušenkou se sprejovou rostlinnou šlehačkou z asijské večerky…

  11. Haderach Kwisatz napsal:

    Tak si to shrneme.
    Samozřejmě to byla recese. Jako 1000. recept jsme měly „krokem v buš“ a ujišťuju vás, že do tý potvornosti už bych nešla – nejsem zkušená cukrářka a ty zatracený karamelový nitě byly úplně všude – radši bych absolvovala „cestu do lesa“ (teď už víte, o co jde).
    Ale těm, kdo mají fazole rády, opravdu doporučuju věnovat pozornost téhle řadě od Bonduelle – ještě mají mexické, chilli, kari a asi i další. Jsou vynikající – i přidat do masa nebo na všelijaké tortilly, tacos, burrita a podobně. Výborně si rozumí s rýží. I řada Vapeur je skvělá – onehdá jsem si koupila tu jejich čočku, je krásně drobnozrnná, nerozblemcaná, přidala jsem cibulku, nějakou zeleninu, kousek tvrdého sýra a lžičku majolky a měla jsem super večeři.
    (A jo, JE to drahý, ale třeba v Albertu je hodně často mají v akci (jako zrovna teď), pak jsou něco přes dvacku a to se dá vydržet.)

    Jarybarko, přidat cokoliv do těchto fazolí by byl opravdu hřích – ty od Heinze, o kterých píše Jana, jsou k tomu jako stvořené, ale věř mi, tohle by fakt byla škoda.

    Bláhovko, buď vejce nebo buřt, oboje najednou my nedáváme 🙂 Moc cholesterolu.
    🙂 🙂 🙂

  12. jarybarka napsal:

    Já se řídím radou mojí lékařky.Každá porce mého jídla musí být z poloviny zelenina.Tak já fazole buřt a půl talíře zeleniny.???

  13. Devětapadesátka napsal:

    A taaak, recese! A mně bylo divný, že by ses snížila k něčemu takovýmu! Jasně, občas člověk vaří z toho, co dům dal, ale to pak není v žádném případě na zveřejnění na kuchařském webu, kde by se daly očekávat vymazlené receptury. I když občas to tu tak nevypadá.

  14. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Božínku, tady snad řádí nějaký virus, bo co ….?‍♂️
    Aspoň recept na otevření konzervy jsi k tomu mohla hodit. Příště to hoď aspoň na valchu, ta by fazolím slušela. ?

  15. Jana Macůrková napsal:

    Milé dámy, nejsme ani Alcron, ani Imperial, natož Pohlreich nebo někdo další (i když i ti občas dají recept, nad kterým kroutím hlavou). Takže se asi budete muset smíhřit s tím, že občas tu bude recept, vytvořený z toho, co dům momentálně dal a co vydala lednička nebo mrazák. Myslím, že tak vaříme každá. Pokud chcete super recepty, tak je vytvořte a pošlete, my je rády uveřejníme. Ale nemůžete čekat, že budeme vařit každý den za peníze, za které vaří lidé, kterým to zaplatí televize ap., aby se předvedli.
    Tož asi tak.

    • BOYE napsal:

      Si fakt děláš srandu??? Ty jsi několikrát důrazně požadovala, aby ti nebylo posíláno, protože máš recepty na několik let dopředu. Tudíž několik let místo inspirace budeme číst to, co dělá každá z nás, protože skutečně nejsme Alcron? Při tomhle přístupu ke kuchařskému webu je snazší si ráno otevřít lednici a špajz a spáchat něco všednodenního. Na stránkách hledám něco, co až tak běžně nedělá každý… COULO a CDD se naučí každý, kdo vaří alespoň dvakrát týdně první dva roky ve své kuchyni. A troufám si tvrdit, že taková/ý tady mezi námi není. To je fakt škoda času a energie.

      • Iva Janovská napsal:

        Mno, sem chodí nakukovat i holčiny, které ještě moc vařit neumí, nejen zkušené kuchařky a každá, myslím, ocení občes návod na něco rychlého. Já jsem třeba ráda za tip od paní Haderach na produkty od Bonduelle a kde je sehnat.
        Myslím, že tohle neměl nikdy být exkluzivní web na nóblhóch a vytuněná (abych nepsala vymazlená, kteréžto slovo nesnáším) jídla pro kuchařskou extraligu. Připomenutí jednoduchých pokrmů občas neškodí.
        Co ale dokáže otrávit, je věčné rypáčkování, ne od všech, samozřejmě, ale proto ta recese vlastně vznikla a nějak se to v zápalu příspěvků vytratilo.
        Myslím, že už jsem tu jednou psala, že pokud si někdo zde nespokojený založí vlastní web o vaření, ráda se tam zajdu inspirovat, jako chodím sem.
        Nějak se nám ta legrace vytratila, že?

  16. Jana Macůrková napsal:

    Mimochodem, včera jsem viděla upoutávku na Peče celé Česko a jak tam se plývá a kolik toho letělo rovnou do koše, za to bych je zabila hned a ještě jednou dorazila.
    Myslela jsem, že to bude nějaký pořad, na který se bude dát koukat, a vzít si z něj nějaký recept, ale to, co tam předváděli ( a to jsem viděla jen upoutávku), z toho mi bylo zle.

  17. Vera M. napsal:

    A komu tím prospejes? Dnes je to recese

  18. Devětapadesátka napsal:

    Joo, teď jsem koukla o pár řádků výše, takže je jasné, kdo to smazal. Protože v původním příspěvku bylo napsáno Alkron a Polreich. A ejhle, už to tam je správně?!

  19. Vera M. napsal:

    Můj koment je taky fuuuuc, co to ?

  20. Vera M. napsal:

    Od teď nám teda budou mizet nebo se zázračné opravovat komenty ?

    • Jana Macůrková napsal:

      Já jsem ze začátku Bramboračky opravovala pravopis skoro pořád ve všech komentářích. Ale teď dost často píšu sama z tabletu a to opravovat nejde. A toho času také nemám tolik. A jestli to někomu vadí, že to opravím, a vymažu komentář, který je tím pádem zbytečný, tak pardón, milé dámy.

  21. Devětapadesátka napsal:

    Věrko, myslím, že jen někde a u někoho.

  22. lakysa22 napsal:

    Nerejpe, a Tys to Jani mohla přejít…nikdy jsme se tu nehdahaly, tak snad nezhačnem…

  23. Vera M. napsal:

    Tak to je síla. Proč se dnes všechno neslo v takovém klidu a najednou je to tak ošklive?
    Přece není možné cenzurovat.
    A proč vlastně opravovat ?
    Každému nárostl zobak nějak .
    Mužů té upozornit , ze mas chyby pěkné a slušně , ale mazat ? A vyhrožovat ? Proč ? To není vůbec pěkné . Něco ve svůj prospěch opravit a potom ještě vyhrožovat je …. no nevím , nedám to správne slovo , je mi smutno , ze se to děje

  24. Haderach Kwisatz napsal:

    Hergot donrvetr krucajs element, přestaňte se mi tu hádat! Fšechny a hned!
    Tohle měl být srandaden, sakra!

  25. Vera M. napsal:

    Nemám sílu . Vůbec bych se tady nerozcilovala, nebýt smazaných a upravených komentu. Nakonec tu zůstaly moje zprehazene a reagující na úplně něco jiného

  26. Jiřina napsal:

    Prosím, prosím, děvčátka, už to stačilo. Věřím, že zítra bude zase dobře.
    A z jiného soudku, tady v Brně je taková mlha, že ani Rákosníček takovou neměl. 🙂

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..