4 vejce
4 PL měkkého tvarohu
250 ml mléka
špetka soli
1 vanilkový pudink
2 vrchovaté PL rýžové mouky
Metličkou umícháme řídké těsto a pomalu smažíme na rozpuštěném másle.
Recept poslala Jarybarka a píše: „V původním receptu jsou 4 PL pudinku. Já zas tolik nestála o vanilkovou příchut proto ta rýžová mouka.“
Aha, takže ta rýžová mouka místo toho pudingu ? Já ji maaaam ? – na kimci ( dělám přesně podle tebe )
Ano rýžová mouka jako do kimči.Palačinky jsou bez cukru tak můžou být i na slano tak by mi tam ta vanilková vůně trochu vadila..
Možná by šel použít ten smetanový pudink od Oetkera…
Nevím jaký máš na mysli.Podle mě jde použít jakýkoli pravděpodobně i kakaový?Ten jsem ale fakt nezkoušela.
Obecně nemám ráda vanilkový pudink, tak kupuju v Kaufu smetanový – značku nevím, ale předraženej Dr. to není. Občas mívají výpadky, nejezdíme tam až tak často, naposled nebyl, tak mám i doma výpadek?.
Kaufland mívá výpadky v ledasčemž – někdy mi připadá, že hlavně v tom levnějším sortimentu. A nejen pudinky, já tam kupuji tu levnou želatinu na vaječný aspik a ta když se objeví, tak jí beru i 30 kousků, protože vím, že už alespoň půl roku zase nebude. A pudinky to je totéž.
Tak to je mnozstvi, ktere bych mela tak na 3 roky. Bych se bala, ze se mi do toho daji moli.
Jak to teda je? V receptu je vanilkový pudink, tak je to jen s rejžovou moukou nebo obojí i s tím pudinkem?
Šárko v mém recepu je 1 pudink+2pl rýžové mouky
V původním rp jsou 4 lžíce pudinku. Já si to přizpůsobila podle své chuti.Výsledek dobrý já byla spokojená?
Jarybarka: no, zmátla mne spíš diskuse, je ten pudink nutnej,nemůže bejt jen rejžová mouka nebo místo pudinku maizena?
je z toho ta vanilka cítit? Si to se slanou náplní nějak neumím představit…
Podle mě i samotná maizena by šla já jí nekupuju tak jsem tam dala tu rýžovou což je taky škrob.Pokud bych dělala na slano tak úplně bez pudinku.
Vím zcela jistě, určitě a na beton, že puding ani škrob není potřeba. Klidně – především do slaných, ale i sladkých, lze přidat trochu žitné, ale i ječné mouky. Výborná je i pohanková… Ale když je rýžová, je to tuti nejen bez pšenice, ale i bez lepku. U těch ostatních je třeba přemýšlet. Když ale přidáte trochu jiné než jen rýžovou, chuťově je to lepší. A puding nedáváme nikdy, protože ten by zas nevycházel na (překvapivě) puding. A to by bula ajne gróse katastrófe…
Taky jsem tuhle zjistila, jaký je to problém když dojde vanilkový puding. Nebyly ani dukátové buchtičky, ale ani tříbarevný puding. ???
Nó a to se mi líbí.Spousta kombinací a variací.Pokud vím tak mě nedělá dobře bílá pšeničná mouka.Ostatní ok.Ještě chci zkusit špaldu třeba bude taky ok uvidíme.
Tyhle jsou takové hrubší a hutnejsi, to mi vůbec nevadí . Naopak . Taky delavam se strouhanymi jablky v teste. Ty jsou dost nutné, pak se námazou merunkovou marneladou a nahoře posypou skořicovym cukrem . Mňam, dobrota. Už jsem dlouho nedělala . Tady bude výborný ten tvaroh v testicku
Hutne, ne nutné
???
Rýžovou mouku nemám. ? Pudink je vlastně ochucený škrob. Asi zkusím dát celou dávku škrob. Bude to „bez chuti a bez zápachu“… a bez mouky , o což asi primárně v receptu šlo. Bude to bezlepkové 😎
Přesně Květuš o to šlo.Mají to být palačinky bez mouky!
Květko, i s rejží je bez lepku. Ale do čistého škrobu bych nešla (ani do pudingu). Jestli máš mlýnek na kafe, prožeň si pár lžic rýže a až budeš zadělávat, nasyp tu svou mouku o trochu dřív do mlíka a nech trošku nabobtnat. nebo použij trochu ovsa… Ten čistý škrob je nějaká záhadná látka, která je ochotna spolupracovat pouze s Asiaty. 🙂
Bohužel už se neuvádí, jestli je to škrob bramborový, nebo kukuřičný. Ten kukuřičný nedrží v těstě tak jako bramborový. A úplně speciál je asijský „Škrob do masitých jídel“. Je sice výborný, ale pouze do těch masitých. Z čeho je nevím.
možná je z rejže…..
tak koukej:
ZÁKONNÝ NÁZEV POTRAVINY
Škrob pro přípravu masitých jídel
SLOŽENÍ
bramborový škrob, kukuřičný škrob
to není pravda, musíš ho jen míchat v hodně studené tekutině ( to je celej fígl a nejlíp mít i vychlazenou nádobku), jak to zteplá,je to v háji..zteplat to má až nalité v pánvi….
Bezlepkové to bude, ale aby to nebylo lepkavé 🙂
A protože jsem ouplnej jelejt, tak jsem prosklila ten tvaroh v těstě. Za této situace bych věřila tomu, že i čistě škrobové těsto půjde palačinkovatět. Ale i za výše psaným si stojím. 🙂
Palačinkovatělo to slušně.Aby to mělo lepší chuť příště je vylepším ovesnýmami ?vločkami.Tvaroh tomu docela slušel.
Až vysperkujes recept s pomletymi – předpokládám – vlockami, tak si prosím ??.
A mám to zadarmo ?????
???
Jééééé, Jarní Bárko, to je zase dietka.??? To mi připomíná moje lívance z vloček a banánu, taky variabilní recept. ? Palačinky vypadají nádherně, tvaroh je zvláční a asi bych pomlela ty vločky a lupla na zahuštění. Rýžovou mouku doma nemaje, starý (ani nový) mlýnek nemám, hodit rýži do sekáčku by asi neklaplo, by se tam jen honila dokolečka a mouka by z ní nebyla ani za půl roku. ?
Jen ….. u tohoto druhu jídla mám trochu problém s otáčením – buď přistane na stropě, nebo přistane na zemi. V lepším případě zpátky na pánvi, ale srolovaná, přeložená … prostě znehodnocená. A dotaz – taky to tak máte, že první zkušební (palačinka, bramborák …..) se trhají? Já mám asi volšový ruce, bo co ???
První jakoukoli placku na pánvi trhám růčo sama abych ochutnala případně dochutila.A pak už je to jedno jak vypadá je prostě utržená.To je dobrý fígl ne?
??? Jj, souhlas. Ty první jsou stejně nejlepší …. a to i řízky, tzv. prkénkové
Naše babička říkávala, že každá první placka je pro hospodyni. A má-li víc, než jedno dítě, je i poslední…
???
??? Svatá pravda
Hmmm… tak to mi říkal tatínek , když jsem dělala bramboráky pro celou rodinu, že první je pro mne na ochutnání a případné dochucení, dosolení a pod… a pak až co zbyde. No brácha byl ve vývinu (žrpapal jak bezednej, dovyvinul se až na vojně, odkud přišel o 20 kg vyvinutější) tak si dovedete představit, co tak asi pro mne zbylo ?
Asi jsem je už ve 13ti dokázala udělat prudce jedlé ? 😎
Nevím, ale mně se trhávaly, než jsem se naučila správně rozehřát pánev už před prvním nalitím a když jsem ještě měla pánev smaltovanou?
Teď už různé shrnutiny a pod nevyrábím 😎
Tak ftom případku je musím dělat záměrně, co? ???
No pokud vše co se podaří je hned sežpapáno a na Tebe by nezbylo ??
Se nedám, stojím s vidličkou v ruce a vyhrožuju, že pokud se do toho někdo pustí dřív, než dovolím, tak jí má v ruce ???
málo ohřátá pánev nebo hodně omastku…problém je v tom, že všichni tu pánev mejou, ona se má jen vytřít…
Jéjda – koberečky!! V pátek by měl přijet syn, a jiné jídlo na uvrtanou nelze, pouze palačinky. Taky občas do těsta strouhnu jablko, ale ten tvrdoch bude taky dobrej. Namzazat dženem, posypat sokřicí, ale strouhané ořechy jsou taky fajn..
Lakys, ona je dnes středa, že sháníš „tvrdocha“? …… promiň, ale to se tááááák nabízelo, víš? ???
Toho sháním jen ve dny, které začňají na P, nebo končí na K, nebo končí na samsolhásku, a mám 96% úsapěštnost!! Héč!
Prostě jeden den nic a jeden den 2x, rozumím tomu dobře?
Vzelhedem k Tvému vzdělání jsemť udivena!!
Přečti si ksndelábř:
P ondělí
úter Ý
střed A
čutrvute K
P áte K
sobot A
neděl E
Takže každej den – ale ne, absi to někde vyto…
Eště bych byla za tu nymfo…toto
Takže pátek 2x = začíná na P a končí na K. Vypadlo mi úterý, přiznávám ?
A pondělí taky 2x …. máš to blbý
Evičko, ty palačinky jsou kouzelné a všechny komenty /alespoň pro mne/ úžasné. Jak jsem stará, nikdy by mě nenapadlo dát přímo do těsta tvaroh, ten jsme dávali jen jako náplň. A ty zkušenosti s různými moukami, škrobem… Děvčata moc děkuji. 🙂
Jiřinko, děkujeme …. myslím si, že kočky jsou úžasné kuchatky s bezva nápady a většinou se tady něco nového dozvíme téměř fšecky babičky/nebabičky ….. ?
HLASENI!
Jana vam vzkazuje, ze Kaufland ma prave ted vsechny pudinky v akci (i Oetkera), ceny v radu korun. (Uz se ji nechce splhat do patra k technice, vratili se z nakupu.)
KONEC HLASENI!
Jen malá technická – Kaufland má akce s místními odlištnostmi, ne celorepublikově.
Obcas se nektere „sejdou“, koho to zajima, snadno si overi letak toho sveho spadoveho 😉
Pro mne je Kauf uplne mimo…