(1505) Mrkvový krém

½ kg nakrájené mrkve
2–3 brambory
250 ml šlehačky
sůl
pepř
kari
1 lžíce másla

Mrkev a brambory uvařte doměkka, klidně stačí ve vodě, ale ve vývaru je to samozřejmě lepší (nebo s kouskem Masoxu). Kousek mrkve si můžete nechat stranou na ozdobu, ostatní rozmixujte tyčovým mixerem.  Přidejte šlehačku, prohřejte, okořeňte a na zjemnění rozpusťte kousek másla.  Místo kari můžete dát chilli, výborně si mrkev rozumí také s tymiánem nebo muškátovým květem.

Tato  polévka, uvařená  jen ve vodě, bez koření  a se lžící zakysanky místo šlehačky, je výborná na dietu po střevních potížích.

Haderach

Příspěvek byl publikován v rubrice Polévky a nápoje. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

28 komentářů: (1505) Mrkvový krém

  1. Francizska napsal:

    Výborné. Takové polévky mám moc ráda.

  2. Imelda napsal:

    Tuto polévku dělám ráda. Nejdřív osmažím na trošce másla nakrájenou cibuli, přidám i nadrobno nakrájený česnek a nastrouhaný zázvor, osmažím, přidám nastrouhanou mrkev, ještě orestuji až mrkev pustí barvu, zaleji vodou a přidám nakrájenou bramboru. Povařím doměkka a rozmixuji. Koření dávám kari, nebo kurkumu s koriandrem, může být i chilli. Na závěr přidávám šlehačku, nebo kokosové mléko.

  3. jarybarka napsal:

    Zahřivací s čili bude dnes k večeři.Miluju polévky.Vždycky jsem dělala vývar s něčím.Krémové začinám dělat až teđ a chutnají.

  4. Vera M. napsal:

    Ta dietní verze je super, jednoduchá a dobrá. Když jsi ráda, že nemusíš dlouze a složitě vyvářet a přitom polívka je na světě

  5. Vera M. napsal:

    Holky, která mate rada mušle – slavky , tak ode dneska v Kfl chlazené zavakuovane 520g za 99 Kč . Buď s bílým vínem a porkem, smetanou nebo bez vina. Jen se ohreji v mw 5 minut . Trvanlivost do neděle, koupila jsem si od každého jeden kus a úplně se na ne tresu . Jednou jedinkrát jsem na něco podobného natrefila ve Slovenském Lidlu v Piestanech před 4 lety . Kdyby to začali mít v nabídce, byla bych moc vděčná. Pro mě je kilova sitka, co se prodává strašne moc a toto jsou očištěné a ochucene , určitě pecka .

  6. blahovka.h napsal:

    Vypadá jako dýňová, ale není to dýňová. A je výborná! Jen tam nedávám brambory a místo kari zázvor (ten cpu všude) a špetičku květu. Pokud je řídká, tak trochu světlé jíšky na másle. Někdy udělám z mrkve hoblinky a dám je tam jen chvilku povařit.

  7. Jana Macůrková napsal:

    Já tyhle krémové nějak neoblibuji. Mrkvičkovou dělám, ale jen se strouhanou mrkví Ale kdo má rád, nijak nezatracuji, jen u nás nejdou.

  8. lakysa22 napsal:

    Mrvková je u nás oblíbenà! Taky muškátový květ a brambory. Zkusím přidat tu šlehačku, určitě to bude lepšejší…

  9. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Já spíš dělám vepřovou v mrkvi – popravdě, když jí rozmickuju (a že já jí rozmickuju), tak mám takový krém také, jen s masem. ?
    Poblivku = krém jsem také několikrát dělala, ale dávala jsem cibuli, pomeranč (kůru a šťávu) a zázvor, bez brambor. A moje kolegyně dělá a dává navíc kořenovou petržel a čerstvý koriandr. Jednou jsem jí jedla a taky výborná.
    Mno, tuto dietní (a já bych jí dávala už PŘI střevních potížích, páč tekutiny jsou třeba) určo zkusím, poblivky my rádi. Jen k tomu musím hodit druhý chod a to bude maso. ?

  10. kvetula.v napsal:

    Jak u nás nefrčej vývary, tak krémové polévky s krutonkama jsou oblíbené svačinovky . Dělávám z ledačeho, ale z mrkve mne fakt nenapadla. Nevím proč, když v sezoně dostávám čerstvou mrkev leckdy v množství nemalém. Možná je to tím, že mrkvové a rýžové vývary mám spojené s dietkami při střevních potížích. Když se dobře okoření, bude jistě taky dobrá. Určitě uvařím. Díky. 😎

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..