(1506) Kuře à la Teriyaki

500 g kuřecího masa  (stehenní nebo prsní řízky)
2 stroužky česneku
200 ml kuřecího vývaru
100 ml sladké sojové omáčky
3 lžíce medu
2 lžíce (kukuřičného) škrobu
sůl
pepř
sezamová semínka

Kuřecí maso očistěte (pokud použijete stehenní řízky) nakrájejte na kousky, osolte a  opepřete. V přiměřeně velké misce  smíchejte kuřecí vývar s medem, sojovou omáčkou a prolisovaným česnekem.

V hrníčku si smíchejte škrob se lžící studené vody.
Kuřecí maso osmahněte do měkka,  přelijte zálivkou a míchejte asi půl minuty. Pak přilijte škrob a míchejte, dokud omáčka nezhoustne. Přidejte sezamová semínka, dochuťte a podávejte s přílohou podle vaší chuti.

Potud rychlorecept z CDD ingrediencí. Samozřejmě si můžete hotvou omáčku teriyaki koupit nebo si ji uvařit doma z 1/2 šálku tmavé sojové omáčky, 1/2 šálku medu, 1/4 šálku rýžového octa, 1 lžíce sezamového oleje, 1/4 šálku jemně nasekané šalotky, 1 jemně nasekané červené chilli papričky,  3 stroužků podrceného česneku, 1 lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru, 1/4 lžičky pepře, 1/4 šálku vody a 3 polévkových lžíc kukuřičného škrobu – všechno se to dá do hrnce, rozšlehá a maso se v tom pak vaří (asi 15 minut) a nakonec se přidá ten rozmíchaný škrob.

Haderach

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

27 komentářů: (1506) Kuře à la Teriyaki

  1. Francizska napsal:

    Díky za inspiraci, vypadá to dobře.

  2. Imelda napsal:

    Taková jídla mám ráda.
    Díky za recept na omáčku teriyaki, ne vždy se dostane koupit v supermarketu na malém městě. Třeba pastu tahini marně sháním, sice mám na ni někde recept od tyggi77, ale ještě jsem ji nezkoušela.

  3. lakysa22 napsal:

    Tak kuřata jsou přede mnou v belenzepečí..ale fazole ať se třesou! Dám si dvakràt?

  4. jarybarka napsal:

    No vida to se hodí.Zrovna se chystám nakoupit kuŕata na rozporcování.Určitě dojde na nějaké “ alá“.A právě mám sojovkové období.???

  5. Jana Macůrková napsal:

    Já jediný co z těch ingrediencí nemůžu jsou sezamová semínka. Stačí jen několik a je mi strašně zle, ale nevím, zdy dráždí žaudek, nebo je to snad nšjaká alergie. Měla jsem strašně ráda sezamové sušenky (placičky obalené v sezamu) ale bohužel, po dvou jsem je musela vyřadit.

  6. Vera M. napsal:

    Byly jsme s kokegynkou v Outletu, kupovala mamce parfém k narozeninám a sup vedle k asiatum na talíř kureciho . Za prve hlad a za druhé jste mi nadelaly chutě. Než budu dnes doma a něco si uvařím, to bude buhvikdy

  7. sharka.68 napsal:

    tohle si dělávám, al epoužívám koupenou omajdu…ale mám od vietnamců poradíno- maso obalit ve škrobu, orestovat a zalejt trochu naředěnou sojovkou- teriyaki, s kousky chilli a špetičkou skořice, jak to povolí a udělá se na mase těstíčko- přihodit sezamové semínko, prohodit v pánvi a servírovat…

  8. kvetula.v napsal:

    Do originálu omáčky s názvem, co mi jazyk láme, mi chybí sezamový olej a rýžový ocet. Jelikož nemám v plánu ani jedno kupovat ( přibývá mi čím dál víc různých lahviček a prostor na ně nee) , stvořím taky nějakou á la variantu . Věřím, že i tak si pochutnáme ? Je tam jeden velký kuří plátek a rýže taky dlouho nebyla… Díky za tip 😎

  9. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Že já sem nevlezla dřív, jsem kuřmaso naložila před chvilkou jinak, jen teď sedí v míse a čeká, až se k němu vrátím a trochu si s ním pohraju na plotně.
    Musím napsat, že jsem nikdy nezkoušela kuřmaso + med, tož to bude poprvé.
    Díky, příště určo bude (páč jsou ještě tři okozí v mrazáku)?

  10. a.rena napsal:

    Jejda, to vypadá lákavě! Kdyby mi to někdo uvařil a předložil, sním to, určitě si pochutnám (protože jak víme, když ti někdo dá jídlo na talíř pod nos, vyždycky chutná nejlíp), ale sama asi vařit nebudu. S mojí a manželovou chutí se med + maso nějak nekamarádí.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..