hladká mouka
mléko
vejce
houby (sušené)
sůl
pepř
kmín
Namočit sušené houby (vodu nevylévejte), pak podusit s trochou kmínu a soli a pepře. Rozsekat nadrobno a přidat ke standardnímu těstu na palačinky. Místo trochy mléka do těsta liju zbylou vodu z hub. Jde to i ze syrových, ale sušené tomu sluší víc…
Palačinky lze jíst samotné, nebo naplnit – v komentáři stojí: „Většinou listový špenát jen zlehka podušený na cibuli a protože palačinky většinou peču téměř na sucho, tak polévám rozškvařenou slaninou. Ale třeba i s bylinkovým tvarohem, něčím s mletým masem, pokapat soleným máslem s bylinkami. Prostě všechno, co si dovedete představit s houbami. Jednou jsem si do nich nacpala i zbytek zelí od oběda. Vyhýbám se sypání strouhaným sýrem, ale třeba k tomu špenátu občas použiju balkán.“
Recept do komentářů schovala BOYE, palačinky dělala Květoslava a dodává pár postřehů: „I když jsem do hub při dušení trochu drceného kmínu a pepře dala, přesto jsem i těsto trochu připepřila. Byly jen „suché“, listový špenát nebyl (opomenutím) v mrazáku a dělat z celé kostky protlaku se mi na těch pár palačinek nechtělo – půlím ho strašně nerada. Bylo to moc dobré.“
Jj, je třeba vařit z hub???. Bylo s nima tolik práce a teď přišla jejich chvíle
Jo, díky úspěšnému zakončení sezóny mám pocit, že bych měla vařit výhradně z hub a ořechů 🙁
A když už jsme u těch hub – jahelník s houbama… Co vy na to? ?
No já ostuda pořád ještě neupekla ani ten švestkovej ?
Ale už jsem koupila čerstvé jáhly, tak doufám, že zas nezapomenu.. A třeba dojde i na houbovej ? Ten by se dělal stejně?
Já myslím, že jo. Místo mléka voda, cibulka, houby, trochu česneku. Co kdo rád. Napadlo mě zkusit i škvarky, nebo třeba uzené… ?
Já nasušila jen pár co jsem dostala.
Já jsem nabízela poslání. Ještě mám dost a dost. Kdybys chtěla, tak pošli na email adresu a já pošlu.
Diky já vystačím.Privezu si od Sestry.
Vypadá to moooc dobře. Na tento týden mám s houbami utrum, páč jsou nemocné děcka a ty je ještě moc nemusí. Ale učí se. Dnes teda bude jahelník se sušenýma trnkama.
A to zní TAKY dobře 🙂
Pačlalinkový konzument odjel, tak pro sebe vyzkouším malou prci.. hub je dost?ale jak na potforu všechny jedlé?
Takže se těšíme na pokrfcofrvafrni?
Věrko já to neumím ani přečíst co to je za jazykolam?
Pokračování?
To jsem napsala schválně pro Lakyinu klabosnici, ale evidentně to neumím ??
S překldadem nemám problém…?
Někdy ani malá prci není na škodu?
Co přidat do těsta půl lžičky houbového koření (na jemno umleté houby?
No vidis, dobrej napad 🙂
Mně se nezdálo, že by to potřebovalo houbové chuti přidat. Ta trocha vody to přichutila dostatečně.
Mám houbové koření od jednoho stařečka houbaře. U nich se zpracovávaly výhradně klobouky. Nožky se sušily a mlely – sem tam někam přisypávám a na dárce vzpomínám (Koření dochází, nové už nebude ?).
To byl jenom okamžitý nápad, že by to víc vonělo houbami.
Téééééda, houby vrazím do spousty jídel, ale do palačinky jsem snad nezkoušela.
A vzhledem k tomu, že jsem jich pár objevila zapadnutých kdesi v šuplíku mrazáku, tak určo vyzkouším.??
Tím děkuji oběma dámám ???
Já dělám palačinky s houbami, ale to je jiný rcept. (palačinky naplněné jemnou smaženicí, a můžou být obalené v trojobau a zapečené).
No já objevila zapadlej komentář a mužskej nebyl proti, tak jsem vyzkoušela. Dík patří průkopnici Boye? 😎
Dík předám průkopnici Petře, která prokopala od své tchýně… Dál rodokmen neznám 🙂
Se přiznávám, že mražené nebudou to správné (a nikdo mi nenapíše, že tu sděluju ho..ny), ale …. díky jedné dámě mám i sušené, a že jich mám. ?
No nic, mražené použiju pod maso a bude to OK. ?
Tady bych mražené taky nedávala, ale do dalších jídel je dávám a předem NEROZMRAŽUJU: Třeba do Bramboračky je házím, až když se všechno ostatní už vaří a to pořádným klokotem a potom tam hodím kus zmražených hb .