50 g másla
50 g hl. mouky
250 ml mléka
150 g strouhaného sýra
4 žloutky
4 bílky
Náplň:
2 velké Lučiny
na drobno pokrájené barevné papriky
pažitka
sůl
pepř
Z mouky a másla uděláme jíšku, zalijeme mlékem, provaříme, rozpustíme nastrouhaný sýr, osolíme a okořeníme pepřem a muškátem. Po zchladnutí postupně vmícháme žloutky a nakonec sníh. Natřeme na pečící papíra a pečeme při 180°cca 15 min. Ještě teplé i s papírem dost na volno srolujeme a necháme vychladnout. Poté naplníme, zabalíme a dáme do lednice ztuhnout.
Roládu podle receptu a.reny dělala Květoslava a podělila se s námi o další rady: „Sroluj opravdu na volno, asi na průměr, jaký bude roláda mít po naplnění. A dobrá rada: pečicí papír vymaž máslem a vysyp moukou, zůstane ti pěkně hladký povrch. I mně se někdy stane, že trochu praskne, ale nevadí, nebude to vidět. Fakt se toho neboj, podaří se. Vypadá to složitěji, než je skutečnost. „
Tedy ty jsi šikovná. Hned bych si dala, krásně naservírované.
Jen pro upřesnění – ty doplňující rady mi dala Renata, já se jimi řídila a jak se povedla vidíte. Jak výborná je, se musíte zeptat mýho chlapa, nebo si ji upečte? 😎
Určitě si ji brzy upeču, vypadá nádherně, takové dobroty mám moc ráda.
Vypadá to prudce jedle, náplň bude mňam, a naservírované je to moc hezky…
Náplň si můžeš umatlat jakoukoliv, co se hodí ke slanému sýrovému těstu. Když tam nedáš hrášek, jako jsem dala já, třeba si někdo bude myslet, že je to sladké (švagrová se podivila, když si kousla a ani hrášek ji nevaroval ?)
Možná bych ještě měla dodat, že po srolování se ta rulička jakoby splácne. Konzultovala jsem s Renatkou, prý je to normální, tak jen aby z toho někdo nebyl vykulenej jako já ?
Ta je krásná.A za jak dlouho se snědla?Já mam obavy,že u mě to nestihnu ani vyfotit.
Zajimavý a pěkný recept.
Krásná roláda a určitě je dobrá, vždyť jsou tam samé dobré věci. Květulko, jsi šikulka. 🙂