(1530) Roláda ze (skoro)odpalovaného těsta se sýrem – VZK 521

50 g másla
50 g hl. mouky
250 ml mléka
150 g strouhaného sýra
4 žloutky
4 bílky

Náplň:
2 velké Lučiny
na drobno pokrájené barevné papriky
pažitka
sůl
pepř

Z mouky a másla uděláme jíšku,  zalijeme mlékem, provaříme, rozpustíme nastrouhaný sýr, osolíme a okořeníme pepřem a muškátem. Po zchladnutí postupně vmícháme žloutky a nakonec sníh. Natřeme na pečící papíra a pečeme při 180°cca 15 min. Ještě teplé i s papírem dost na volno srolujeme a necháme vychladnout. Poté naplníme, zabalíme a dáme do lednice ztuhnout.

Roládu podle receptu a.reny dělala Květoslava a podělila se s námi o další rady: „Sroluj opravdu na volno, asi na průměr, jaký bude roláda mít po naplnění. A dobrá rada: pečicí papír vymaž máslem a vysyp moukou, zůstane ti pěkně hladký povrch. I mně se někdy stane, že trochu praskne, ale nevadí, nebude to vidět. Fakt se toho neboj, podaří se. Vypadá to složitěji, než je skutečnost. „

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

8 komentářů: (1530) Roláda ze (skoro)odpalovaného těsta se sýrem – VZK 521

  1. Francizska napsal:

    Tedy ty jsi šikovná. Hned bych si dala, krásně naservírované.

  2. kvetula.v napsal:

    Jen pro upřesnění – ty doplňující rady mi dala Renata, já se jimi řídila a jak se povedla vidíte. Jak výborná je, se musíte zeptat mýho chlapa, nebo si ji upečte? 😎

  3. lakysa22 napsal:

    Vypadá to prudce jedle, náplň bude mňam, a naservírované je to moc hezky…

  4. kvetula.v napsal:

    Možná bych ještě měla dodat, že po srolování se ta rulička jakoby splácne. Konzultovala jsem s Renatkou, prý je to normální, tak jen aby z toho někdo nebyl vykulenej jako já ?

  5. jarybarka napsal:

    Ta je krásná.A za jak dlouho se snědla?Já mam obavy,že u mě to nestihnu ani vyfotit.
    Zajimavý a pěkný recept.

  6. Jiřina napsal:

    Krásná roláda a určitě je dobrá, vždyť jsou tam samé dobré věci. Květulko, jsi šikulka. 🙂

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..