(154) Masové kuličky s brusinkovou glazurou

– ½ kg mletého masa
– koření dle chuti – já dávám sůl, pepř, sladkou papriku, najemno nasekanou petrtelku – hlavně ne česnek!
– 1 vejce
– hrst strouhanky ( a může být lžíce Solamylu)

Z masa utvořte malé kuličky a upečte je v troubě – nebo je klidně ugrilujte, začíná nám grilovací sezóna ☺

Než se vám maso udělá, uvařte si brusinkovou glazuru:
– 4 lžíce brusinkové marmelády
– 3 lžíce balzamika
– 2 lžíce vody
– 1 lžička sladké papriky (část můžete nahradit pálivou)
– ¼ lžičky soli

Všechno to spolu minutku povařte a smíchejte s upečenými kuličkami.

Autorka receptu: HaderachKwisatz

PS: Omlouvám se, foto jen ilustrační – než jsem v sobotu přinesla mobil, abych to vyfotila, byla mísa poloprázdná a vypadalo to ohavně.

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

15 komentářů: (154) Masové kuličky s brusinkovou glazurou

  1. 60anda napsal:

    Brusinky miluju a určitě vyzkouším.

  2. Eva Navarra napsal:

    Já je dělala na Silvestra se šípkovou a říkala si, že to asi nikdo nebude. Bylo to hodně sladké. Zmizely jako první!

  3. BOYE napsal:

    Chichi!
    Ten recept vypadá veeelmi kousatelně i bez obrázku! Masový kuličky jsou vděčný a variabilní. Furt přemýšlím coby a na ně jsem ani nevzdechla. A brusinkový cokoli miluju!
    Včera jsme po potopě improvizovali s novými brambory a dopadlo to uveřejněníhodně. Než jsem sehnala fotící dítko, to druhé už si nandalo… Tak zas napřesrok, pane Špelec…
    Dneska nevařim. Jako obvykle pořádáme na zahradě vysvědčeňový piknik a každý něco přinese. Mou starostí je dodávka teplých, studených a jiných nápojů a pronájem zahrady… Naše Benjamína mi oznámila, že pozvala i TŘÍDNÍHO NEPŘÍTELE, protože jeho máma nosí báječný olivy a hory kešu a pistácií. A dokonce jsou tak bohatý, že vůůbec nekupujou brambůrky, ale jen pringelsky… To se to vaří!
    Jdu věšet fábory…

    • Haderach Kwisatz napsal:

      To zní skvěle, škoda, že už nejsem dítko školou povinný 🙁

      • BOYE napsal:

        Tady je tolik harantů, že ti napřesrok klidně nějakýho pronajmeme. Zdarma. 🙂 Ale to není podmínka. Ta je jediná: Vstupovat s plným vědomím konce školního roku a počítat s tím, že sofistikované dospělácké dialogy jsou občas mírně narušeny řevem, proudem vody z hadice, která se vymkla kontrole dovádějících absolventů kterékoli třídy, vzpouzejícím se fakanem, kterého v pět ulovil tatínek po té co se dohodli,že odjedou ve tři…
        Jo, i letos se to povedlo.
        Gastronomicky jednoznačně zvítězil grilovaný bio zeleninový mikrošpíz, přelitý bio veganskou pepřovou omáčkou, servírovaný na lůžku z buřta pečeného na ohni. V komunitě základních školáků získala zlato kofola a pringelsky (matka Třídního Nepřítele nezklamala). Nejdobrodružnějším chodem byl meloun zdobený právě padajícími kroupami.

  4. jarybarka napsal:

    Tohle zkusím a myslím že zaboduji na grilovačce.Díky.

  5. Katyp50 napsal:

    Brusinkovou omáčku k čemukoliv.
    Nejlepší jsou brusinkové specialitky ovšem ke smaženému nebo grilovanému hermelínu. Tam mi to propojení chutí vyloženě tak ladí, že cintám právě teď.
    Tak tuhle vysvědčeňovou oslavu bych asi nedala. Hromadu dětí bych asi nepřežila.

  6. kolma60pusi napsal:

    Milé dámy, asi si dojdu do garáže pro kleště a kousnu vás.
    Takové sadistky!
    Mnohé suroviny nemám, coop je nevede a jako téměř nemobilní (osamělá neřidička špatně chodící o holích) se k nim sotva dostanu – sušené brusinky by stěží vyhovovaly…
    Ale dala bych si, to zase jo.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..