3 dcl mléka,
špetku soli,
4 vejce,
4 lžíce cukru písek,
1 vanilkový cukr,
3 lžíce oleje
6 lžic hladké mouky
1/2 prášku do pečiva
Ušlehat těsto jako na palačinky z první části surovin.
Přidat 6 lžic hladké mouky a půl prášku do pečiva. Našlehat hladké těsto.
Vymazaný pekáček máslem, nasypat rybíz a zalít těstem. Pečeme do zlatova asi na 150 st.
Vyklepnout a pocukrovat cukrem moučkou.
Recept poslala Helenka Vojtová a píše k němu:
Připadá mi to spíš jako „svítek“, chuťově dobré, příjemně nakyslé, ale konzistence nic moc. Vylepšené kopcem šlehačky nebo zmrzlinou, to bylo už jiné kafí.
No…on je to spis ponekud pomrsenej (pocestenej) clafoutis, nez bublanina.
To mě taky napadlo , ale je tam více vajec
Je tam víc bílků, do clafoutisu se dává 1 vejce + žloutky. Proto to asi chutná jako svítek 🙂
Zde je více vajec , napsala jsem to neobratne
Myslím, že když člověka honí mlsná, je dobrá každá buchta, alespoň u mne to tak je. 🙂
Špatný to nebude, rybíz mám, ale počkám na vnuka, se šlehajdou si dá! já zatím jen suchý brbromor a kousek salsátové okurky….a hlad futr nikde.
Sašo, salátová okurka? To bych asi nezvládla, ta se mi vrací i když je mi dobře.
Kdybys byla poblíž, tak bych ti přivezla tinkuru ze žebříčku a třezalky. A to bys viděla, co je to hlad.
V tom pekáčku to trochu bypadá že je to takové hutné?
no, však píšu že je to trochu jako “ svítek “ . Ale z tou zmrzkou to bylo dost dobré.
hele,moje oblíbená dusivka z mlíčňáku u nás v Perníkovicích 😀 vypadá to naprosto stejně..já si ji máčím v kafi,kakau nebo v čaji a jím v ústraní, protože „prasátko“