(1541) Helenčina bublanina

 

3 dcl mléka,
špetku soli,
4 vejce,
4 lžíce cukru písek,
1 vanilkový cukr,
3 lžíce oleje

6 lžic hladké mouky
1/2 prášku do pečiva

Ušlehat těsto jako na palačinky z první části surovin.
Přidat 6 lžic hladké mouky a půl prášku do pečiva. Našlehat hladké těsto.
Vymazaný pekáček máslem, nasypat rybíz a zalít těstem. Pečeme do zlatova asi na 150 st.
Vyklepnout a pocukrovat cukrem moučkou.

Recept poslala Helenka Vojtová a píše k němu:

Připadá mi to spíš jako  „svítek“, chuťově dobré, příjemně nakyslé, ale konzistence nic moc. Vylepšené kopcem šlehačky nebo zmrzlinou, to bylo už jiné kafí.

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

11 komentářů: (1541) Helenčina bublanina

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    No…on je to spis ponekud pomrsenej (pocestenej) clafoutis, nez bublanina.

  2. Jiřina napsal:

    Myslím, že když člověka honí mlsná, je dobrá každá buchta, alespoň u mne to tak je. 🙂

  3. lakysa22 napsal:

    Špatný to nebude, rybíz mám, ale počkám na vnuka, se šlehajdou si dá! já zatím jen suchý brbromor a kousek salsátové okurky….a hlad futr nikde.

  4. jarybarka napsal:

    V tom pekáčku to trochu bypadá že je to takové hutné?

  5. sharka.68 napsal:

    hele,moje oblíbená dusivka z mlíčňáku u nás v Perníkovicích 😀 vypadá to naprosto stejně..já si ji máčím v kafi,kakau nebo v čaji a jím v ústraní, protože „prasátko“

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..