(1542) Hráškové rizoto s kachními žaludky

1/2 kg kachních žaludků
300 g rýže
1 bal.hrášek mražený
sůl
sýr
Kachní žaludky očistíme (někdy na nich bývají zbytky vnitří výstelky) a dáme pomalu vařit.
Pokud jsou mladé, stačí jim necelá hodinka.
Přidáme rýži a necháme dále dusit. Hlídáme, aby se nám rýže nepřipalovala dole, občas promícháme. Osolíme podle chuti.
Přisypeme hrášek a necháme si 10 minut dodusit, to už je hotová i rýže, pokud je tam ještě trochu vody, přiklopíme pokličkou a necháme tzv. dojít.
Podáváme posypané sýrem, podle chuti můžeme přidat kečup nebo sterilovanou zeleninu.
Pozn: moje tchýně, pokud vařila rýži, tak ji nechávala dojít v peřinách. jak se zastýlaly peřiny na jednu postel, tak vrchní peřinu odklopila, vložila tam kastrůlek s polouvařenou rýžé a opatrně přiklopila zpět peřinu. A rýže skutečně, než postel vychladla, krásně došla.

Recept z jednoho hrnce (nešla elektřina a vařili jsme na kamnech) připravila: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

5 komentářů: (1542) Hráškové rizoto s kachními žaludky

  1. lida.f napsal:

    Drůbeží žaludky máme moc rádi, ale nevěděla jsem, co z nich uvařit. Rizoto je moc dobrý nápad, dostala jsem na ně při pohledu na foto velkou chuť. U nás sice neseženu kachní žaludky, ale docela dobře to může být i z kuřecích. Já do rizota dávám trošku mleté papriky, dělá pěknou barvu.

  2. Jana Macůrková napsal:

    Já papriku dávám do klasikého rizota, ale ty drůbeží žaludky jsou krásně voňavé a tak jsem ji nedala. Jinak ty kachní normálně nekupuji, ale tentokrát v Makru měli nějaký drůbeží výprodej a měli 1/2 kg za 19 Kč. Jen lituji, že jsem si vzala jen jedny.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..