(1544) Drůbeží karbanátky s růžičkovou kapustou

mleté drůbeží maso (zde krůtí)
růžičková kapusta (poměr 2:1)
cibule
česnek
sůl
pepř
vejce
(hrst strouhanky)

Kapustičky očistěte, vložte do vařící osolené vody a povařte asi 8 minut. Sceďte a ihned prudce zchlaďte ledovou vodou, aby zůstaly krásně zelené. Nechte opravdu důkladně okapat.

Mleté maso dejte do mísy, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, vajíčko, sůl (ne moc, kapustičky jsme solily, pamatujete?) a pepř. Přidejte kapustičky, nakrájené na proužky (rozpůlit a pokrájet) a důkladně prohněťte. V případě nutnosti přidejte trochu strouhanky.

Vymodelujte karbanátky a pečte v troubě na pečícím papíru cca 30 minut, v průběhu pečení obraťte. Toť základ.  Kdo má nadbytek kapustiček a chce si hrát, uvaří jich víc a do každého karbanátku při modelování jednu pečlivě zabalí (nebo půlku, pokud nechcete mít karbanátky kulaté).

Podáváme s chlebem, pečivem, brambory – je to skoro dietní 🙂
Haderach

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

22 komentářů: (1544) Drůbeží karbanátky s růžičkovou kapustou

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Zítra budu téměř úplně offline, takže recept máte předem 🙂

  2. jarybarka napsal:

    Právě jsem vytáhla z mrazáku kotlety a jdu je tam zahrabat zpět a vytáhnu mleté.Mam ho od minulého týdne.Kapusticky taky mám. A to teda bude!
    Mňam!!

  3. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Tak tuto kombinaci určo vyzkouším, jen bude s brkaší ??

  4. kvetula.v napsal:

    Růžiček mám zásobu, takže brzy zkusím. Určitě to bude lepší, než z hlávkové, která je víc mokrá. Za mne olaláááá ? 😎

  5. bozena.fialova napsal:

    Já vinou tohoto receptu jsem ve čtvrt na jedenáct v noci dostala hlad jak vlk. Útroby vyžadují aspoň jeden karboušek na dobrou noc. Budou hned zítra, francouzské brambory se odkládají. :-))

  6. Vera M. napsal:

    Karbose a kapusticky , proč mě to samotnou nikdy nenapadlo ?

  7. Jana Macůrková napsal:

    MLeté maso a zelenina, nepřeberná to studnice receptů. U nás bude také, ale malé překvapení, ve čtvrtek.

  8. adela.adale napsal:

    Kapustové karbošky miluju, ale dělám z vepřového, případně dobrý gothaj či tak dva špekáčky. Když se kapusta povaří a nechá okapat, tak tak mokrá není. Případně zahustím strouhankou. Vím, je to už jiný recept, ale já ty opeřence nějak moc nemusím 🙂

  9. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Tak musím napsat, že kapusťáky MYLUJU, ale toto je naprosto jiná liga. Rozdílná chuť kapusty a kapustiček dělá svoje.
    Tím ještě jednou skláním klobouk před skvělou kuchatkou. ????

  10. Haderach Kwisatz napsal:

    Zitra recept pozdeji, MUDr

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..