mleté drůbeží maso (zde krůtí)
růžičková kapusta (poměr 2:1)
cibule
česnek
sůl
pepř
vejce
(hrst strouhanky)
Kapustičky očistěte, vložte do vařící osolené vody a povařte asi 8 minut. Sceďte a ihned prudce zchlaďte ledovou vodou, aby zůstaly krásně zelené. Nechte opravdu důkladně okapat.
Mleté maso dejte do mísy, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, vajíčko, sůl (ne moc, kapustičky jsme solily, pamatujete?) a pepř. Přidejte kapustičky, nakrájené na proužky (rozpůlit a pokrájet) a důkladně prohněťte. V případě nutnosti přidejte trochu strouhanky.
Vymodelujte karbanátky a pečte v troubě na pečícím papíru cca 30 minut, v průběhu pečení obraťte. Toť základ. Kdo má nadbytek kapustiček a chce si hrát, uvaří jich víc a do každého karbanátku při modelování jednu pečlivě zabalí (nebo půlku, pokud nechcete mít karbanátky kulaté).
Podáváme s chlebem, pečivem, brambory – je to skoro dietní 🙂
Haderach
Zítra budu téměř úplně offline, takže recept máte předem 🙂
Helenko, hoď sem potom fotku, ráda bych Tě viděla s tou offinou!??
Právě jsem vytáhla z mrazáku kotlety a jdu je tam zahrabat zpět a vytáhnu mleté.Mam ho od minulého týdne.Kapusticky taky mám. A to teda bude!
Mňam!!
Tak tuto kombinaci určo vyzkouším, jen bude s brkaší ??
U nas cerstvy mekky chleba. A dobre, budu se chlubit ….proste jsem to vymyslela 🙂 🙂 🙂
Na netu asi neco podobneho bude, nehledala jsem 😉
Chlub se, máš proč ….. ta kombinace mletiny a kapusty je víc než zajímavá. ?
Jen ten máš mít tento smajlík ????? ten je chlubící
Růžiček mám zásobu, takže brzy zkusím. Určitě to bude lepší, než z hlávkové, která je víc mokrá. Za mne olaláááá ? 😎
Já vinou tohoto receptu jsem ve čtvrt na jedenáct v noci dostala hlad jak vlk. Útroby vyžadují aspoň jeden karboušek na dobrou noc. Budou hned zítra, francouzské brambory se odkládají. :-))
Jak rada bych ti ho poskytla. Zbylo 😉
Karbose a kapusticky , proč mě to samotnou nikdy nenapadlo ?
MLeté maso a zelenina, nepřeberná to studnice receptů. U nás bude také, ale malé překvapení, ve čtvrtek.
Kapustové karbošky miluju, ale dělám z vepřového, případně dobrý gothaj či tak dva špekáčky. Když se kapusta povaří a nechá okapat, tak tak mokrá není. Případně zahustím strouhankou. Vím, je to už jiný recept, ale já ty opeřence nějak moc nemusím 🙂
No já to asi taky neudělám přesně podle receptu. Maso bude nejspíš plecko. Mne tam zaujaly ty kapustičky. Když povařím kapustu, tak ji můžu okapávat jak chci, i vymačkávat, ale stejně musím dát dost strouhanky. Tady když nechám pořádně okapat, tak třeba nebude strouhanka žádná – Hela ji píše do závorky- a tudíž bude kapustová chuť výraznější. No a pokud ještě šupnu malou kuličku dovnitř… Už se na ně těším ? 😎
Bezva recept, já taky asi s vepřovým, kapustickami uvnitř musí být dokonalá. Dobré je to, že to není smažené. S bramborovou kaší mňamka.
Klidne pouzij prase. Mi slo o to, ze kapusticky prece jen chutnaji jinak nez kapusta. Kapustove karbose uz na Br mame 😉
Jenom ze salámu a kapusty?To si nějak neumím představit.?
Recept 171
Áha tak to já radši s tím mletým…..
I ja. Pul na pul 😉
Tak musím napsat, že kapusťáky MYLUJU, ale toto je naprosto jiná liga. Rozdílná chuť kapusty a kapustiček dělá svoje.
Tím ještě jednou skláním klobouk před skvělou kuchatkou. ????
Juuuu 🙂
Zitra recept pozdeji, MUDr