3 velké brambory
500 g špenátu
asi 5 lžic hladké mouky
2 vejce
5 stroužků česneku
majoránka
kmín
sůl
olej na smažení
Brambory nastrouháme na hrubém struhadle, smícháme je se špenátem (pokud máme mražený, tak z něj vymačkáme vodu), moukou, vejci, drceným česnekem, okořeníme majoránkou, kmínem a solí.
Na pánvi na rozpáleném oleji smažíme bramboráčky dozlatova.
Recept objevila Úsměvka, smažila kamarádka Eva
to je dobrý nastavení bramboráků, dělávám to taky tak a někdy jen rozmrazím pro ten účel koupenej špenátovej protlak nebo i ty granule a dělám jen špenáťáky, vše ostatní jako do bramboráků…
a dobrý jsou bramboráky nastavený vařenou lámankou nebo malejma krupkama, případně pohankou…
Po oslazených bramboráčcích s mrkavkou jsou bramboráky jako příloha ke špenátu hned na druhém místě. Tak smíchotané dohromady musí být taky moc dobré?
Lakys, ta „mrkavka“ = mrkev je úžasné nové slovo ??
Johó, tenhle model je oblíben u nás napříč spektrem žravců vybíravých. Je to tak, že my špenát můžem ve všech formách. A když dojde na „smažený né, zase jsem tlustá!“ (Dorostenka), tak děláme bramborové placky se špenátem. A to je snad ještě lepší, než bramborák. Jen se musí udělat ten špenát fakt dobře. A na druhou stranu, občas se mi v krámě stane, že se přehmátnu a přinesu domů protlak. Když zamítneme polívku, vrazím sáček špenátu do lívancového, nebo palačinkového těsta a zase je čím uspokojit trakt.
A na té fotce jsou faaakt k sežrání – to znamená krásné a chutné a křehoučké atd., ne že doma jídlu říkáme žrádlo…
Ty jsou tak krásný,že bych si je klidně dala hned.
Já taky můžu špenát ve velkém množství a klidně i jen samotný.
Jen zahodim suchary v daaaal, první, co si udělám , budou tyto bramboraky , ale zatím bez česneku a nasucho . Ale už se nemůžu dočkat
Kamrádka Eva dostane metál ….. jen nenapsala, jak chutnaly ?
Vypadají nádherně
Věř tomu, že byly olalááá… Před časem jsem si je dělala – jen tak z náhlého popudu. Měla jsem bramborákové období, kdy jsem vymýšlela různé obměny (mrkev mne ale tehdy nenapadla). Upadly v zapomnění, takže dík za připomenutí. Brambor máme ještě hodně (a dobrých), tak udělám a jsem stopro přesvědčená, že si bude mužskej mlaskat 😎
Věřím ?
Já dávám bramboráky i ke guláši, k pečmasu a špenátu … jen nesmí být doma moc hladových krků, to stojím u plotny 2 hodiny a výsledek vidět není, páč mi to kradou pod rukama. ???
U nás frčej bramboráčky k pikantní řezance a i jinak se jedná o oblíbené jídlo. Naštěstí už dělám jen pro dva. Pro rodinu se 3mi výrostky ve vývinu to bývaly galeje….
Fakt vypadají moc dobře a určitě budou i tak chutnat. Určitě je spáchám také, i když nejprve se chystám na bramboráky se zelím kyselým, které jsme s dcerou nakládaly samy. A musím říci, že na poprvé se povedlo, je moc dobré.
Já bohužel nemůžu listový špenát. Jednak je to pozůstatek dětství, kdy si vždycky představím tu síťovku plnou „trávy“ a není to tak dlouho, kdy jsem to zkusila a kousek listového špenátu se mi asi přilepil na žaludek a já dělila smrtí, čili stála nad mísou a dávila se a dávila se… Bramboráčky sic vypadají krásně a já jsem schopná do nich nacpat taky ledacos, ale špenát po mně nechtějte.
Bramboráčky vypadají úžasně, se špenátem jsem nikdy neochutnala. Špenát máme skoro každý týden, tak proč nespojit dvě dobrá jídla. Bramboráky jsme dlouho neměli, určitě vyzkouším. 🙂
Se špenátem jsem bramboráky taky nikdy neměla, ale přidávám dýni, nebo patison nastrouhané najemno. Je to výborné.
Bramboráky bez brambor jsem tu dávala minulý týden (cca) udělala jsem je jen ze špagetové dýně a psala jsem, že by šly udělat z jakékoliv.