250 g hladké mouky
2 lžičky prášku do pečiva
2 vejce
50 g rozpuštěného másla
200 ml podmáslí
sůl
pepř
150 g choriza
nať ze dvou jarních cibulek
80 g čedaru
(trochu másla a mouky na vymazání a vysypání)
Prosejte mouku a přidejte k ní kypřicí prášek. Vejce, máslo a podmáslí společně promíchejte a přilejte k suché směsi. Osolte a opepřete. Vše v jedné míse promíchejte a poté přidejte na kostičky nakrájené chorizo, nasekanou nať z jarních cibulek a nahrubo nastrouhaný čedar. Znovu promíchejte.
Formu na muffiny vymažte máslem a vysypejte moukou (autorka má silikonovou, tam tento krok odpadá). Naplňte ji připravenou směsí, pečte přibližně 20 minut na 200°.
Recept poslala a.rena, foto ilustrační
Studená a dietní kuchyně?
No ták, horký se to nejí a dietní to bude a halasně to bude moc dobrý, tak proč ne?
No, celkem jsem si s tím lámala hlavu. Tak kam? Jak píše Lakysa, teplý se to nejí, cukroví to není, experiment taky ne – ale klidně to přesuň… 🙂
Není tam maso takže bezmasá jídla, ne?
A chorizo je co? Je tam maso…
Tak právě čorízo by mě nalákalo.Jak trvanlivé salámy moc ne e tak zrovna chorizo je můj oblíbenec.
založ rubriku: SLANOVÍ 😀
Slanoví máme mezi cukrovím ???? když už bylo cukroví moc, škeremhali jsme o slané??
Studené a dietní to snad je v pořádku, ne? Vždyť jde o regál na Bramborajdě. Kdysi se tu o tom vedla řeč, že víc šuplat se nevejde. Schválně jsem se jukla, co v „dietních a studených“ je a teda dieta fakt často chybí. Vždyť v každým krámě najdeme „luštěniny a rýži“, „uzeniny a lahůdky“… A „bezmasá“ tahle bochňátka nejsou. Rozhodně bych tam nehledala cokoli, co má v názvu chorizo. Leda by bylo výslovně uvedeno, že se jedná o chorizo drůbeží z vodňanské sekce. Ale to bych zase určitě nehledala 🙂
Teď jsi mě tím drůbežím docela vylekala.?
No vodňanský, ať se jmenuje, jak chce, maso neobsahuje…
Jani, neřeš jeden recpect, kydbychom prošly Bramboracku, našlo by se víc, tak proč řešit ten jeden?
Těšíme se na baštu, a ne na řešení administrativních nedůležitostí.
Oooo, díky , je to výtečné ! Chlapi po tom skočí a my holky určitě taky , jsou tam samé dobroty . O víkendu budou ?
Výborné slané pečivo třeba ke krémové polévce.
Hele, to je nápad na úplně celý a dokonalý jídlo bez nádobí…
Další dobrota, chorizo mám moc ráda, ale zdá se mi, že to, co prodávají u nás v Albertu, je nějaké jiné. Asi záleží na výrobci. Před Vánocemi jsem si koupila formu na muffiny a ještě jsem ji nepoužila, tak bude premiéra. 🙂
A.reno, ty jsi poklad! Ty víš, jak se pečou „sladkostě“ podle mého gusta. Dorostence okamžitě doporučím, ať zaexperimentuje s jinomoukama, ale já tedy rozhodně skočím i po originálovi!
Pýřím se potěšením.?
Díky Reni, tohle je přesně na moji dietku a ten můj, ač sladkomilec, si určitě pochutná se mnou. On ani masíčkem nepohrdne. Jen musím koupit chorrizo a formu na muffiny, která zatím potřeba nebyla. ? 😎
Květko, dá se to upéct i v kávových šálcích. To kdybys to nemohla vydržet 🙂
?
Táááák, to dám o víkendu …. píšu si seznam – chorizo, podmáslí, jarní cibulky, čedar … ostatní doma najdu.
Já dávám občas chorizo do kapustové poblivky a výborný, opravdu.
Reni, máš 100 bodou ???
?