uzené maso
hlávkové zelí
brambory
sůl
pepř
kmín
podmáslí (nebo kefír, zakysanka)
Uvaříme se uzené maso doměkka, vyjmeme a ve vývaru uvaříme půl hlávky pokrájeného čerstvého zelí a 4-5 brambor, podle velikosti hrnce . Osolíme, opepříme, přidáme kmín.
Vtip je v přidání celého litru podmásli nebo kefíru nebo přiměřeného množství zakysanek. Aby se nám to nesrazilo, v části mléčného výrobku rozšleháme malinko mouky. Trpělivě mícháme až do varu.
Povaříme a mezitím nakrájíme uzené na kousky a vložíme do polévky, která má velmi zvláštní navinulou chuť .
Recept poslala Věra M.
Věrko ty perlíš s těmi skvělými zimními polívkami.A s uzeným ta bude výživná.mňam????
Tak to si umím představit a díky podmáslí to nebude nijak moc tučné, takže za mě ano.
Přiznám se, ze jsem recepice dostala už dávno od dcerenky a ta ji má od babičky ( mamky mamky ). Dlouho mi to nic neříkalo , ale ona pořad o ni mluvila . Říkám si, ok , divné , ze v naši rodině se nikdy nevarila a miluju hlávkové zelí . Zkusila jsem a pochutnala si . A je skoro bezpracna. Jenže bacha , je toho kotel
Jak nemám ráda uzenou polívku, tak tahle mě fakt baví. A vůbec nevidím důvod, proč ji nezkusit. Nakyslé polívky máme rády a uzené maso můžeme i v palačinkách 🙂 …
Jo a Věrko, máš u mě bod za lokálrecept…